Tunisisk eggrett med halloumi
En ganske så enkel og god vegetarrett. Den kan godt serveres med quinoa (eller bare vanlig ris). Halloumi-ost fåes på velassorterte butikker.
2 løk
3 hvitløksfedd
1 grønn paprika
1 purre
2 ss olje
400-500 g cherrytomater
1-2 ss hvitvinseddik
4-6 egg
250 g halloumi
salt og pepper
Hakk opp løk og hvitløk. Strimle purren.
Skjær paprika i 1 cm store biter.
Del cherrytomatene i to.
Fres løk og hvitløk i en panne på middels varme i ca 3 minutter.
Tilsett de øvrige grønnsakene, hvitvinseddik, salt og pepper.
La det surre i 10 minutter, mens du rører nå og da.
(Kok opp quinoa.)
Lag 4-6 groper i grønnsaksrøren og knekk et egg i hver. Legg på lokk og kok på svak varme i ca 7 minutter (til eggene har stivnet skikkelig).
Skjær halloumi i forholdsvis tynne skiver og stek dette i en annen stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side.
__________________
Snuppa 05, Knerten 07
|