Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Hjemmelaget marsipan

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 27-11-07, 20:19   #1
tink
har tatt seg sammen
 
tink sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Mellom fjellene
Innlegg: 9.762
Blogginnlegg: 612
tink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt av
Standard

Hjemmelaget marsipan

Hvor mange lager dette selv - og hvordan?

Prøvde meg i dag, med hakkeboksen på stavmikseren - etter oppskrift fra den rødrutete:
1 del skåldede mandler
1 del melis
passelig med eggehvite

Mandlene ble ikke skikkelig malte, og plutselig fikk jeg litt for mye eggehvite, spedde på med ekstra mandler (hadde ikke mer melis). Det smaker jo godt da, men litt kornete. Nå ligger herligheten til kjøling i kjøleskapet.

Det avgjørende spørsmålet: må mandlene males i skikkelig kvern, eller holder det med knivene i kjøkkenmaskina?

__________________

tink er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 20:37   #2
Maz
Pauset
 
Medlem siden: Dec 2006
Hvor: Barteby
Innlegg: 7.430
Maz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Jeg har fått beskjed om at det må være kvern. Og har derfor sjekket om jeg får låne en.

Maz er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 20:50   #3
kisha
Tar en fot av gangen
 
kisha sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Havørnbyen
Innlegg: 7.983
kisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de flestekisha er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Jeg av erfaring kjøpte jeg kvern. Da blir de best.

Jeg bruker å fryse ned marsipanen, så den ikke blir hard.

__________________
Tenk positivt.
kisha er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 21:36   #4
Stompa
50 & somewhat fab
 
Stompa sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Hvor: Nordpå
Innlegg: 15.251
Stompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtidStompa har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Lager marsipan hvert år, og mener at kvern er et must.

__________________
2001 og 2001
Stompa er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 21:49   #5
Susse
Gal kattedame
 
Susse sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 14.820
Blogginnlegg: 544
Susse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Kvern må til.

__________________
En, to, tre, fire
What you give is what you get in return.
Susse er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 22:28   #6
Bequita
Walking in the air
 
Bequita sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 1.477
Bequita imponerer mange og er sikkert smartBequita imponerer mange og er sikkert smartBequita imponerer mange og er sikkert smartBequita imponerer mange og er sikkert smartBequita imponerer mange og er sikkert smartBequita imponerer mange og er sikkert smartBequita imponerer mange og er sikkert smartBequita imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Dette har jeg lyst til å prøve! Hva slags kvern må man ha?

Og hvordan får man vekk alt innerskallet?

__________________

Bequita er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 22:35   #7
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.336
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Gammeldags mandelkvern må man ha, foodprocessor slår mandlene for hardt i stykker sånn at oljen kommer ut og konsistens og farge blir feil.

Først må mandlene skåldes, det vil si legges i varmt vann til skallet løsner. Da er det lett å smette dem ut av skallet. Etter det må de legges utover til tørk, til de er skikkelig tørre.

Jeg har ikke laget marsipan de siste årene, siden marsipanlysten har avtatt litt her i huset, men tidligere lagde jeg det hver jul.

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-11-07, 22:57   #8
Maz
Pauset
 
Medlem siden: Dec 2006
Hvor: Barteby
Innlegg: 7.430
Maz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt avMaz har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Minner meg selv på at jeg må purre på svigermor om å få låne kvernen hennes.

Maz er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-07, 10:34   #9
tink
har tatt seg sammen
 
tink sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Mellom fjellene
Innlegg: 9.762
Blogginnlegg: 612
tink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Angrer på at jeg ga vekk den gammeldagse kjøkkenkværna fra loppis til loppis. Men den var uansett ikke i bruk på ca 6 år.

Mandlene ble så klart skoldet - og skrelt. Men var nok ikke nøye nok med å tørke dem. Det gikk nok litt for fort i svingene.

Men at det var rått egg i marsipan var nytt for meg. Da har den kanskje ikke "evig" holdbarhet sånn som den vi kjøper i butikken. Regner med at det kanskje er rått egg der også :ikke så blånn:, men at de er tilsatt mer konserveringsmiddel.

__________________

tink er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-07, 11:30   #10
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.336
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Det aller meste av marsipan man kjøper i butikken inneholder ikke eggehvite. Jeg vet det, for jeg har et barn med eggallergi.

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-07, 12:34   #11
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Man kan bruke tragant for å gjøre marsipanen seig, selges på apoteket. Tror det er det de bruker i butikkmarsipan.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-07, 12:45   #12
tink
har tatt seg sammen
 
tink sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Mellom fjellene
Innlegg: 9.762
Blogginnlegg: 612
tink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Så det stod noe om tragant i en oppskrift jeg fant i et blad. Men ettersom jeg var så utålmodig måtte jeg begynne med det jeg hadde i huset - og Ingrid Espelid Hovig mente det var greit med mandler, melis og eggehvite.

Men jeg lurte jo fælt på hva denne traganten var for noe. Konsistens er veldig viktig!

__________________

tink er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-07, 12:46   #13
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.336
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Jeg syns ikke man trenger tragant, og liker godt marsipanen som den er uten.

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-07, 12:48   #14
Dixie Diner
Nymotens gammeldags
 
Dixie Diner sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
Dixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme omDixie Diner har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Ja, men om man ikke kan bruke eggehvite pga. feks. allergi kan man bruke tragant.

__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Dixie Diner er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-11-07, 12:48   #15
tink
har tatt seg sammen
 
tink sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Mellom fjellene
Innlegg: 9.762
Blogginnlegg: 612
tink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt avtink har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Smaker det noe med denne traganten? Og hvordan er prisen - mener alt som kjøpes på apoteket (bortsett fra blåresept og tisseglass) koster dyrt.

Er jo en enkel sjel som synes det meste som er søtt er godt, men vil jo gjerne ha et produkt som kan serveres til gjester.

__________________

tink er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-11-07, 22:11   #16
Pingis
Kald på føttene
 
Pingis sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2007
Innlegg: 4.983
Blogginnlegg: 121
Pingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de flestePingis er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Så tragant på apoteket i dag, tror en boks kosta mellom 80 og 90 kroner. Man skal bruke veldig lite av det, så en boks holder nok i en evighet.

Pingis er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-11-07, 22:18   #17
MorStine
*elsker ENGA*
 
MorStine sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Øvre Romerike
Innlegg: 1.042
Blogginnlegg: 2
MorStine er populærMorStine er populærMorStine er populærMorStine er populær
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Jeg bruker trangant, det er dyrt i innkjøp, men det har holdbarhet til 2010, og den har stått i ett eller to år...

Dere som lurer på kver, sjekk ut Tupperware sin GENIAL og på tilbud i disse dager... Kverninga går som en lek.
Denne er tatt fra en amerikansk side, den norske er mørk og lys blå...

__________________
fra MorStine og femmerbanden; '99, '00, '04, '06. Pg '20 Fem flotte gutter!
MorStine er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-11-07, 23:36   #18
Kneazle
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

En liten dæsj cognac i marsipanen er digg.

  Svar med sitat
Gammel 29-11-07, 23:37   #19
MorStine
*elsker ENGA*
 
MorStine sin avatar
 
Medlem siden: May 2007
Hvor: Øvre Romerike
Innlegg: 1.042
Blogginnlegg: 2
MorStine er populærMorStine er populærMorStine er populærMorStine er populær
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Opprinnelig lagt inn av Emma, her.

En liten dæsj cognac i marsipanen er digg.

cogcnac eller bailyes bruker jeg en ss av

__________________
fra MorStine og femmerbanden; '99, '00, '04, '06. Pg '20 Fem flotte gutter!
MorStine er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-11-07, 09:32   #20
Filifjonka
Fortynnet
 
Filifjonka sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 27.336
Blogginnlegg: 297
Filifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme omFilifjonka har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget marsipan

Hvor får man tak i den Tupperware-saken (uten å gå på partaj?)

Filifjonka er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 20:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no