Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Holdbarhet på tilberedt mat i kjøleskap

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 30-07-09, 18:41   #1
Strutsen
TittelTøs
 
Strutsen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Hvor: Urban sunnmøring
Innlegg: 2.883
Blogginnlegg: 40
Strutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt avStrutsen har mye å være stolt av
Standard

Holdbarhet på tilberedt mat i kjøleskap

Hvor lenge holder enkelte tilberedte matvarer seg i kjøleskap egentlig?

__________________
Midt i vanskelighetene ligger mulighetene.
- Albert Einstein

Sist redigert av Strutsen : 13-01-13 kl 14:04.
Strutsen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 18:50   #2
Obelix
Ferdig!
 
Obelix sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 11.887
Obelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt av
Standard

Sv: Holdbarhet på tilberedt mat i kjøleskap

Jeg oppbevarer tilberedt mat sjelden mer enn til dagen etter. Hvis det ikke blir spist opp da kaster jeg det.
Det meste kan vel fryses vil jeg tro.

Grønnsaker forvelles først og alt annet stekes kokes og avkjøles raskt i vannbad f.eks.
Bakterier trives i mat som avkjøles langsomt.

Om det finnes en oversikt har jeg ikke peiling på.

Prøv mattilsynet.no

Obelix er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 18:52   #3
Retz
Slim på hovednerven
 
Retz sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Rogaland
Innlegg: 4.920
Retz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de flesteRetz er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Holdbarhet på tilberedt mat i kjøleskap

Du kan trygt la det stå fire dager.

Retz er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 20:04   #4
Obelix
Ferdig!
 
Obelix sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 11.887
Obelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt avObelix har mye å være stolt av
Standard

Sv: Holdbarhet på tilberedt mat i kjøleskap

Det beste er å avkjøle fort fordi når maten avkjøles sakte så holder den lengre en temperatur som bakterier trives i. Det var ihvertfall det jeg lærte på husmorskolen i hine hårde dager.
Men nå lar vel alle maten stå på komfyren til den blir kald så om det er direkte feil tror jeg ikke.
Det gjelder kanskje å avkjøle fortest mulig hvis man lager mat for nedfrysing.

Obelix er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-07-09, 20:22   #5
Hasselnøtt
Sliter med tastaturet
 
Hasselnøtt sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.207
Hasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner tilHasselnøtt er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Holdbarhet på tilberedt mat i kjøleskap

Opprinnelig lagt inn av Surre, her.

Vil det si at om jeg lar restene fra middagen stå til den blir kald før jeg setter den i kjøleskapet, så er det feil? :lært av ho mor:

Det er fordi den varme maten ikke skal gjøre kjøleskapet varmt. Det er altså ikke for den nedkjølte retten sin del, det er for all den andre maten sin del.

Ellers gjelder rask nedkjøling. Hvor lenge i kjøleskap vet jeg ikke, som regel 1-2 dager her. Dag 3 går det i søpla.

Hasselnøtt er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:32.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no