|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
12-12-09, 20:29 | #1 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
|
Forheving er bortkastet tidDet sier bakeren Eddi Eidsvåg i ei bok jeg har av ham. Han mener det er totalt bortkastet tid å forheve noe som helst, det holder å etterheve. What? Han er jo baker så han vet vel hva han snakker om, men i så og si alle oppskrifter jeg vet om skal jo deigen forheves. Holder det egentlig å bare etterheve?
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
12-12-09, 20:31 | #2 |
Erfaren
Medlem siden: Jun 2009
Innlegg: 912
|
Sv: Forheving er bortkastet tidPå de ferdigpakkene med melblanding står det jo og at de ikke trenger å forhves. Har lagd de noen ganger uten forheving og det har ihvertfall gått bra. |
12-12-09, 20:36 | #5 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
|
Sv: Forheving er bortkastet tidAha, så da trenger jeg ikke å forheve Nennes rundstykker som jeg skal bake nå, bare etterheve dem på plata? Da må de vel etterheve lenger, feks. en times tid? Eller mer?
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
12-12-09, 20:41 | #7 |
Tankefull
|
Sv: Forheving er bortkastet tidJa, pass på at de får god plass på platen da, hvis ikke får du kulebanelangpannebrød.
__________________
Mor til: Sjarmtrollet 04 og Minitrollet 08. |
12-12-09, 21:38 | #8 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
|
Sv: Forheving er bortkastet tidSkal huske på det. Men jeg tror jeg forhever dem litt jeg, så de ikke sprenger bakeplata. Like greit å gjøre det på den måten. Da går jeg igang!
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
12-12-09, 22:02 | #10 |
Personlig pessimist
|
Sv: Forheving er bortkastet tidMin beste gjærdeig (melk, smør og melis kokes opp til deigvæske), som jeg bruker til rundstykker og horn, skal bare etterheves. Blir snadder.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
12-12-09, 22:06 | #11 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
|
Sv: Forheving er bortkastet tid
Nei det var liksom det. Jeg synes det er litt vanskelig å beregne størrelsen når de hever så voldsomt på bakeplata. Men jeg kan jo flytte litt rundt på dem etterpå da, om de vokser sammen. Det skal være være plass til ca. 16 stk på ei plate, var det ikke så?
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
12-12-09, 22:07 | #12 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
|
Sv: Forheving er bortkastet tid
Åh, jeg samler på "beste gjærdeiger". Kunne jeg fått oppskrift?
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
12-12-09, 22:32 | #14 |
Ferdig!
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 11.846
|
Sv: Forheving er bortkastet tidOg jeg stort sett bare forhever. |
12-12-09, 22:38 | #15 |
På opplading
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
|
Sv: Forheving er bortkastet tidMine boller, som forøvrig er verdens beste , skal ikke forheves.
__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06 - Museskritt er også skritt. - |
12-12-09, 22:44 | #16 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
|
Sv: Forheving er bortkastet tidOppskrift på Shamuboller denne veien takk. Lager du dem til tirsdag, kanskje? Hehe neida (joda).
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
12-12-09, 22:45 | #17 |
grand multipara
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 2.740
|
Sv: Forheving er bortkastet tidJeg forhever aldri, er lenge siden jeg slutta med det.
__________________
~Tuneland~ Mamma til fem flotte fyrer f 92, 02, 04, 05 og 08. |
13-12-09, 10:15 | #18 |
På opplading
Medlem siden: Oct 2007
Hvor: Flekkefjord
Innlegg: 3.859
|
Sv: Forheving er bortkastet tid
Jeg skal jaffal klare å gi deg oppskriften.
__________________
Jente 95, Gutt 04, Jente 06 - Museskritt er også skritt. - |
13-12-09, 10:27 | #20 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
|
Sv: Forheving er bortkastet tidJeg forhever alltid pluss etterhever. Noen ganger dobbeltforhever jeg (søte gjærdeiger) i tillegg til etterheving. Hadde en periode på 90-tallet hvor jeg droppet forheving, men ble ikke fornøyd. Det ble litt lagkonsistens på brødene (tykkelsesgradient). Dette dreide seg om (grove) brødsdeiger som jeg hevde direkte i formen. Det var tydelig at det ble for tungt for det nederste laget å heve pga. massen som lå over. (Deiger med mye hvetemel hever seg uansett, men jeg foretrekker luftige, luftige produkter.)
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
|
|