Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Hellebrød - uten hell

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 21-10-12, 15:41   #1
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Hellebrød - uten hell

Jeg kan ikke bake brød, men plager meg selv til det gang etter gang.

Nå satt jeg to av de berømte rørebrødene inn i ovnen, planen var at de skulle heve der inne før jeg satt opp temperaturen og stekte de.

Vel - det var ikke noe galt med hevingen kan man si. Tror røra ble litt for løs.



Jeg fjernet det som kom utenfor og nå står de i ovnen, det går nok med disse som med de fleste bakeprosjektene mine, nemlig rett i søpla!

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-10-12, 16:49   #2
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hellebrød - uten hell

Ble faktisk bra på smak, selv om de ser litt rare ut.

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-10-12, 18:19   #3
Primrose
nju nja njo
 
Primrose sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 5.775
Blogginnlegg: 16
Primrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hellebrød - uten hell

Jeg pleier ikke å etterheve dem i brødformene fordi jeg synes konsistensen blir for løs.

Primrose er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-10-12, 18:23   #4
mkj
Off the map.
 
mkj sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Innlegg: 14.142
Blogginnlegg: 10
mkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt avmkj har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hellebrød - uten hell

Jeg droppa forhevinga, tenkte de kunne heve i formene. Det smakte veldig bra. Det er såpass lettbakt at jeg tror jeg skal dele oppskriften på to og trekke fra litt. Jeg synes hjemmebakte brød er så godt helt nystekt.

Typisk et brød som er supert å bake på hytta.

__________________
røverunger 03 og 08
mkj er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-10-12, 18:30   #5
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.894
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hellebrød - uten hell

Den er så bløt at jeg tror ikke det er så lurt å både forheve og etterheve i formene. Og at kanskje å etterheve i ovnen kan gjøre at de hever høyere enn de skal før de blir stekt. Jeg setter dem inn i varm ovn i det de er så høye at de når kanten på formen. Når de settes inn i ovnen hever de ikke noe mer, og blir sånn som de skal.

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-10-12, 18:30   #6
Primrose
nju nja njo
 
Primrose sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2008
Innlegg: 5.775
Blogginnlegg: 16
Primrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de flestePrimrose er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Hellebrød - uten hell

Ok, da gjør vi det nok likt - lar de heve en gang. Ja, de er kjempegode!!

Primrose er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 12-11-12, 21:18   #7
Amelie
Med & uten trylleformel.
 
Amelie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 4.192
Blogginnlegg: 8
Amelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelenAmelie er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hellebrød - uten hell

Kanskje du skulle hatt 3 former?
Her er iallefall en veldig god oppskrift - til 3 store brød:

Hellebrød (3 store, nydelige og saftige brød)

800 g fint speltmel (evt vanlig/økologisk hvetemel)
600 g grov spelt eller sammalt hvete
200 g havregryn
50 g linfrø
50 g sesamfrø
100 g solsikkefrø eller gresskarkjernefrø
1 håndfull rørsukker/fruktsukker evt 1 ss honning
1 pk tørrgjær
2 ts salt
18-19 dl lunkent vann
evt 1-2 ss olje el smeltet smør

Bland alt det tørre. Bruk en diger bakebolle/gullende ren bøtte/plastbalje, for deigen blir stor! Tilsett lunkent vann (37 grader) og rør godt med en god tresleiv (kjøkkenmaskin om du har det). Deigen er klissete, så det går heldigvis ikke an å bruke hender.

Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time. Hell deigen (du må hjelpe til med en slikkepott) i brødformene. NB! Bruk bakepapir i formene. Etterhev i 35-45 min. Stekes nederst i varmluftovn på 200 grader i 1 time.

Ingen elting med denne oppskriften - og knallgode brød!

__________________
Pjokk 04 Vesla 07
"The true sign of intelligence is not knowledge, but imagination" A. Einstein

Amelie er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-11-12, 18:53   #8
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hellebrød - uten hell

Da har jeg prøvd oppskriften og der fungerte Suppert! Men jeg trengte fire former, de hevet nemlig litt mye

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no