Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Festkake?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 06-11-12, 18:59   #1
elli
Pauset
 
Medlem siden: Aug 2011
Innlegg: 185
elli er litt kulelli er litt kul
Standard

Festkake?

Har fått i oppdrag å bake en festkake. Hva forbinder du med en festkake? Oppskrift?

Har ikke lyst å bake bløtkake/marsipankake

elli er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-11-12, 19:04   #2
Susse
Gal kattedame
 
Susse sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 14.820
Blogginnlegg: 544
Susse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtidSusse har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Festkake?

En fargerik Pavlova blir aldri feil. Det eneste minuset med den er at den bør monteres rett før den skal spises.

__________________
En, to, tre, fire
What you give is what you get in return.
Susse er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-11-12, 19:15   #3
cilen
re:designer
 
cilen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 4.103
cilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de flestecilen er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Festkake?

Eller en mørk og tung sjokoladekake

__________________
Gutt 95 Jente 04
cilen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-11-12, 20:00   #4
Mirmell
Bør lage seg en tittel selv
 
Mirmell sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2012
Innlegg: 1.921
Mirmell er populærMirmell er populærMirmell er populærMirmell er populærMirmell er populær
Standard

Sv: Festkake?

Denne er dekorativ og god. Denne er også god.

__________________
-08 & -11
Mirmell er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-11-12, 20:12   #5
Nima
Stadig innom
 
Nima sin avatar
 
Medlem siden: May 2012
Hvor: Nær Bergen
Innlegg: 807
Nima er populærNima er populærNima er populær
Standard

Sv: Festkake?

Kvæfjordkake (Verdens Beste) forsvinner alltid fort fra kakebordet.

Nima er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-11-12, 20:13   #6
Nessie
Erfaren nok
 
Nessie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trøndelag
Innlegg: 39.853
Blogginnlegg: 351
Nessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme omNessie har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Festkake?

Opprinnelig lagt inn av Susse, her.

En fargerik Pavlova blir aldri feil. Det eneste minuset med den er at den bør monteres rett før den skal spises.



Det går jo fint å lage bunnen i forkant da, og så bare piske krem og ha med ferdig oppskåret frukt, om det er lenge mellom laging og spising.

__________________

Enten går det bra, eller så går det over.
Nessie er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-11-12, 21:28   #7
Enhjørning
Gullfisk
 
Enhjørning sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Bøgda
Innlegg: 9.510
Enhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt avEnhjørning har mye å være stolt av
Standard

Sv: Festkake?

Opprinnelig lagt inn av Nessie, her.



Det går jo fint å lage bunnen i forkant da, og så bare piske krem og ha med ferdig oppskåret frukt, om det er lenge mellom laging og spising.

Jepp, det har jeg pleid å gjøre. Ellers har jeg hatt stor suksess med denne fra Det Søte Liv:

Sitat:

Ostekake med tropisk frukt

Ingredienser:

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
250 g kremost mandarin/ananas (tilsvarer 2 pk)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
300 g frossen tropisk fruktblanding (uten ananas)
eller frisk tropisk frukt (ikke ananas eller kiwi)
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl vann

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat, se bildet.) Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Hvis du bruker frossen tropisk fruktblanding: fjern ananasbitene og eventuelt bitene med blå druer (se tips) og legg oppå den stivnede ostefromasjen. (Fruktbitene kan godt være frosne, -da stivner også geléen fortere.) Bruker du frisk frukt, del opp frukten i små biter eller skiver og legg oppå kaken.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over den tropiske frukten. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips:

Hvis du bruker frossen tropisk fruktblanding, slik som på bildet, må du være ekstremt nøye med å fjerne bitene av ananas som finnes i pakken, ellers risikerer du at geléen ikke vil stivne. (Jeg pleier i tillegg å fjerne bitene med blå druer, men det er kun fordi jeg synes at kaken ble penere uten.) Tilsvarende gjelder hvis du velger å bruke frisk frukt. Da må du styre helt unna kiwi og ananas for å være sikker på at geléen kommer til å stivne.

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

__________________
"Dewey var en fin fyr." (sitat: David Massey, HiO)
Enhjørning og gutta: 02.09.69, 11.01.05 og 27.08.09
Enhjørning er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 05:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no