|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
06-11-11, 11:13 | #1 |
⭐️⭐️⭐️
|
Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Jeg har invitert til elgstek her i dag og fant ut (i siste liten) at det muligens blir litt knapt med kjøtt så da tenkte jeg lage elgkarbonader i tillegg. Kjøttet er tatt ut av fryseren så den er grei, men et kjapt søk på google sier potetmel, timian og muskatnøtt og da er jeg straks i trøbbel.
__________________
1996 & 2002 "Det har jeg aldri gjort før... Så det tror jeg sikkert jeg kan klare..." -Pippi |
06-11-11, 11:31 | #2 |
lurer
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Her og der
Innlegg: 3.842
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Jeg har laget med salt, pepper og hvetemel, og brukt melk eller vann til å spe med.
__________________
Tre fininger : 07 - 09 - 11
|
06-11-11, 11:31 | #3 |
lurer
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Her og der
Innlegg: 3.842
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Kan forresten være godt med litt finhakket løk oppi, hvis du har det.
__________________
Tre fininger : 07 - 09 - 11
|
06-11-11, 11:32 | #4 |
ekstremt trøtt
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Det går helt fint å bruke det du har, men stek de i masse smør slik at de blir litt feitere. Grunnen til at det skal være fløte i er at elg er magert og trenger litt ekstra fett for ikke å bli tørt. Jeg bruker vanligvis melk og det går helt fint. Du kan bruke hvetemel istede for potetmel, ikke noe problem.
__________________
Selv om hjemmet er stedet der du kan slappe av og være deg selv, betyr ikke det at du kan misbruke kjærligheten og hengivenheten andre familiemedlemmer føler for deg. |
06-11-11, 11:33 | #5 |
⭐️⭐️⭐️
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Takk for svar, da satser jeg på at det går greit men de begrensede ingrediensene jeg har.
__________________
1996 & 2002 "Det har jeg aldri gjort før... Så det tror jeg sikkert jeg kan klare..." -Pippi |
06-11-11, 11:34 | #7 |
Sviiisj!!
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Det høres ut som at du har alle ingredienser jeg bruker i vanlige kjøttkaker (bare at jeg ikke bruker hvetemel), så da funker det sikkert i elgkarbonader også! Tar forbehold om at jeg ikke vet forskjellen mellom karbonader og kjøttkaker sånn i praksis, kanskje mer kjøtt og mindre annet når det er karbonader?
__________________
|
06-11-11, 11:36 | #9 |
Sviiisj!!
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?
Begrenset?! Det høres ut som du har langt flere ingredienser tilgjengelig enn det oppskriften sier, i alle fall. Det med krydderet ville jeg dessuten ikke bekymret meg for. Elgsmaken står jo uansett i fokus. Bruk salt og pepper, i alle fall.
__________________
|
06-11-11, 11:40 | #10 |
⭐️⭐️⭐️
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Jeg har egentlig ikke vært så begeistret for de elgkarbonadene jeg har spist tidligere, lurer på om det kanskje er fordi det har vært for mye krydder involvert. Jeg har en tendens til å like 'rene' smaker. Men da blir det både elgstek og elgkarbonader, det blir bra. Gleder meg til middag allerede.
__________________
1996 & 2002 "Det har jeg aldri gjort før... Så det tror jeg sikkert jeg kan klare..." -Pippi |
06-11-11, 12:15 | #11 |
can-jur
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Ost er godt i kjøttkaker og jeg bruker bare egg, sper ikke med vann og bruker ikke potet/hvete mel.
__________________
F-I-R-E Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
|
06-11-11, 20:27 | #12 |
⭐️⭐️⭐️
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Jeg brukte ca 4 ss hvetemel, et par-tre teskjeer salt og et par-tre teskjeer pepper, to egg og en god dæsj melk på en drøy kilo farse.
__________________
1996 & 2002 "Det har jeg aldri gjort før... Så det tror jeg sikkert jeg kan klare..." -Pippi |
06-11-11, 21:11 | #13 |
Står på egne ben
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 10.925
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Nå er du ferdig med elgkarbonadene, men jeg kan jo fortelle at jeg pleier å bruke rømme i det. Elgkjøttdeig er så magert at det er greit å ha litt ekstra "fett" i. Så fløte og rømme må til. |
06-11-11, 23:00 | #14 |
⭐️⭐️⭐️
|
Sv: Å lage elgkarbonader uten alle ingridienser tilgjengelig, går det?Stekte de i masse meierismør, så de ble gode og fete.
__________________
1996 & 2002 "Det har jeg aldri gjort før... Så det tror jeg sikkert jeg kan klare..." -Pippi |
|
|