|
Divines spør-og-lær-forum Spør om alt mulig du lurer på - kanskje er det noen som kan svare. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
intro
|
![]() Ris og bakterierHvordan var det med oppbevaring av kokt ris og oppblomstring av bakterier igjen? Jeg mener å ha lest her inne at oppbevaring av ris er fy-fy, men har ikke skjønt hvorfor. (Les: Kommer jeg til å bli innlagt hvis jeg spiser rislapprester fra i går, laget på ris fra mandag?)
__________________
Høstbarn 06 og 08 This is our last dance
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Textrovert
|
![]() Sv: Ris og bakterierDen var ny for meg. Jeg varmer ofte opp flere dager gammel ris, og har ikke opplevd noe negativt i den forbindelse.
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bare sær
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.238
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ris og bakterierJeg har ingen fakta å bidra med, men jeg spiser ikke ris som er mer enn en dag gammel, jeg har hørt det samme som deg uten at jeg husker hvorfra.
__________________
90 - 96 - 00 Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Elsker gamlis- godis
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.828
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ris og bakterierJeg hørte det første gang her inne og har alltid spist oppvarmet ris tidligere. Når man skal lage stekt ris mener jeg at det i en oppskrift sto at det var best å bruke gårsdagens ris.
__________________
2005 og 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ris og bakterier
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I endring
|
![]() Sv: Ris og bakterierJeg tok vist feil, men har du nedkjølt den hurtig er du nok trygg.
__________________
2004 og 2008 Du kan'kke gi Gud, så bare gi faen |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Ris og bakterierJeg har sett det her inne, men uten noe dokumentasjon som overbeviste meg. Vi passer på å sette risen raskt inn i kjøleskapet, og bruke den innen to dager (som vi gjør med alle rester). Eventuelt har vi fryst den. Har aldri blitt dårlig av det. Jeg tror du er trygg.
__________________
Juni 2011 og januar 2013 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
intro
|
![]() Sv: Ris og bakterier
Hurtig og hurtig, den stod nok 2-3 timer på benken før den ble satt i kjøleskap, tenker jeg - og det samme gjorde sikkert gårsdagens rislapper.
__________________
Høstbarn 06 og 08 This is our last dance
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Ris og bakterier
Joa, men ikke over natten, og det var det det sto om i NRK-linken?
__________________
Juni 2011 og januar 2013 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Ris og bakterierJeg er forøvrig såpass forsiktig at jeg aldri lar rester stå ute i timer uansett jeg da. Har lært at det er greit å sette dem inn uten at de er helt avkjølte - det bare suger litt mer strøm.
__________________
Juni 2011 og januar 2013 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Textrovert
|
![]() Sv: Ris og bakterierAh, romtemperatur, ja. Ja, det var jo noe annet. Jeg setter alltid risen i kjøleskapet, så da anser jeg meg som trygg.
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Etylbarbital
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 19.554
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ris og bakterier2-3 timer kan være for mye. Anbefalingene er å kjøle det ned i vannbad.
__________________
Du har fått et møljetall. Vil du splitte eller herske? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Eklektisk
|
![]() Sv: Ris og bakterier
Min svigermor også. Det blbir nemlig surt hvis man setter det inn i kjøleskapet med en gang. Så da står det heller natten over på kjøkkenbenken. Sånn for sikkerhets skyld. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Elsker gamlis- godis
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.828
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Ris og bakterierEr det noe med den generasjonen? Jeg må passe på min Mor også når jeg er der. Vet ikke om hun lar det stå over natten da, men mange timer kan det stå. Usj.
__________________
2005 og 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|