Matmuffins med gjær?
Er det noen grunn til at man bruker bakepulver i matmuffins istedenfor gjær? Fant dette på en nettside:
"Bakepulver er en blanding av kullsyresalter og en syre. Ved tilgang på fuktighet og varme frigjøres kullsyrer i kullsyresaltet. Bakepulver anvendes
for å heve deiger med høyt sukker- og fettinnhold, og hvor gjær vanligvis
ikke anvendes. "
Og da skjønner jeg ikke helt hvorfor man absolutt må benytte bakepulver i matmuffins - det er jo verken høyt sukkerinnhold eller fettinnhold (?) i matmuffins.
Jeg har bakt matmuffins ved et par anledninger og de er kjempegode helt nystekte. Men dagen etter er de tørre og litt kjipe og etter å ha vært frosset er de ikke særlig bedre. Gjør jeg noe galt? Eller er det bakepulveret som gjør det?
Finnes det noen gode oppskrifter med matmuffins som inneholder gjær?
__________________
Å leve er ikke nok. Solskinn, frihet og en liten blomst må man ha.
|