Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Fantastisk deilig kalkunbryst

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 01-02-08, 20:54   #1
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 60.224
Blogginnlegg: 640
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Fantastisk deilig kalkunbryst

I dag komponerte jeg en fantastisk kalkunbrystmiddag utifra hva jeg hadde tilgjengelig. Det ble så deilig at jeg ville dele det med dere!


Ett kalkunbryst
1 løk, delt i båter
5 hvitløsksfedd, knust
10 blå druer, skåret i to
1 mandarin, skrelt og delt i to på "tvers"
1 eple, delt i båter
1 gulrot i store skiver

Legg grønnsakene og frukten i en ildfast form, legg kalkunbrystet oppå. Klem litt på druene, og klem litt saft fra mandarinen over kjøttet.

Smelt 1 ss smør, og bland med 1 ss god olje. Hell dette over kjøttet så det dekker, og krydre med salt, pepper og cajunblanding (ca paprika, oregano, rosmarin, chilipulver). Dekk kalkunbrystet med revet parmesan.

Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen og stek på 180 grader til det viser 65 grader. Det tok ca 40 minutter.

Ta ut kjøttet og hell grønnsakene og frukten i en sil over en kjele. Klem ut all kraften og saftene opp i kjelen. Spe med 50/50 god buljong og appelsinjus. Kok opp, spe med litt maizenna til øsnket tykkelse og krydre med salt og pepper etter smak.

Til dette serverte jeg bulgur kokt i buljong, og en tomatsalat av tomat, agurk, løk, basilikum, hvitløk, olivenolje, balsamico og salt og pepper.

Dette var en god middag for to voksne og et kresent barn,og vi har noen skiver kalkunbryst igjen til frokost i morgen.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat
 

Emneord
kalkun, kalkunbryst, oppskrift

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no