Påskekyllingform med chevre
Denne skal jeg lage i morgen. Tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere:
4 porsjoner:
1 kg kylling overlår (bruker 2 kyllinglår til hver)
6 poteter
2 rødløk
½ potte frisk rosmarin
Marinade:
1 sitron, saft og skall
3 ss olivenolje
1 båt presset hvitløk
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
Gratinering:
100 g Chevre
3 dl kremfløte
I stekeovn ved 225 grader i 30-40 minutter
(Må sjekke om potetene er ferdig)
Bland marinaden i en bolle. Legg i kyllingstykkene og vend dem godt i marinaden. La dem ligge mens resten forberedes. Skrell poteter og del dem i (ikke for store) båter. Rens og skjær løken i båter. Legg kyllingbitene i en smurt ildfast form. Vend løk og poteter i resten av marinaden og ha alt i formen.(Jeg legger kyllingbitene øverst.) Så langt kan vi forberede. Ved servering: Strø på finhakket rosmarin og stek retten midt i ovnen til kyllingen (og potetene) er ferdig.
Skjær kanten av osten og mos den i fløten. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over kyllingen og gratiner til osten har fått en fin gyllen farge.

Sist redigert av Mandarin : 30-03-07 kl 13:22.
|