Vis enkelt innlegg
Gammel 31-03-08, 21:17   #9
Majsa
Quiet, please
 
Majsa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 3.636
Blogginnlegg: 8
Majsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt avMajsa har mye å være stolt av
Standard

Sv: Har du fordommer mot mennesker fra andre deler av landet?

Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.

Det tror jeg nok stemmer mye. Det er ofte sånn at mange føler at representanter for det som oppleves som den "sterkeste" gruppen (den gruppen som blir sett som størst eller mektigst eller lignende) kan ertes eller gjøres narr av i mye større grad enn folk fra den "omvendte" gruppen uten at dette er slemt, kanskje fordi man føler at de har en uangripelig posisjon. Det gjelder i alle fall for folk fra hovedstaden, folk som er tynne/pene, folk som har mye penger, etnisk norske, menn/gutter, skoleflinke. (Og før noen misforstår meg: jeg synes ikke det er "greit" å latterliggjøre enkeltmennesker selv om gruppen de tilhører synes å være sterk nok til å "tåle" det. Jeg bare observerer at det ofte er slik.)

For noen dager siden hadde vi besøk av noen venner, og noe av det første det ene paret sa, i kor omtrent, var at nå var jeg blitt tynn, og så faktisk syk ut. Akkurat som jeg ikke ser det i speilet selv hver eneste dag, man trenger ikke å gni det inn. Men siden jeg er tynn, og man tydeligvis tror at jeg dermed føler meg fin, er det visst helt greit å si sånt. Fra Oslo er jeg og, livet er tøft.

__________________
Majsa (1976), Mann (1969), Aurora(nov 2004) og Hannah(mai 2007)
Majsa er ikke aktiv   Svar med sitat