Sv: Næringsinnhold i alternative matvarer
Jeg har jo levd tidvis på et slikt kosthold du beskriver (burde nok det bestandig), og jeg er opptatt av å passe på at jeg får i meg nok kalsium, jern, D-vitamin og en god balanse mellom fett, karbohydrater og protein (sistnevnte er noe man typisk får for lite av i et norsk kosthold, tror jeg).
Nå sier du at du bruker rismelk tilsatt kalsium, så da får du jo i deg kalsium. Ellers blir det jo viktig å få i seg rikelig med rent kjøtt (som er en god proteinkilde i tillegg til å inneholde en del jern) og fisk (selvsagt da også fet fisk som gir omega fettsyrer og D-vitamin).
Ellers spiser vi mye bær og nøtter her i husket fordi det gir rikelig med antioksidanter, vitaminer, fiber osv.
Jeg kunne skrevet mye mer men gir meg her foreløpig.
__________________
Nooria
Storebror 2003, Mellomsøster 2006 og Minstemann august 2008.
|