Vis enkelt innlegg
Gammel 05-11-06, 21:08   #15
Clubby
Free Toy Inside!
 
Clubby sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 961
Clubby imponerer mange og er sikkert smartClubby imponerer mange og er sikkert smartClubby imponerer mange og er sikkert smartClubby imponerer mange og er sikkert smartClubby imponerer mange og er sikkert smartClubby imponerer mange og er sikkert smartClubby imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: LCD eller Plasma?

Opprinnelig lagt inn av Benmurphy, her.

Det fins ikke noe generelt korrekt svar på om man skal velge LCD eller plasma. Dette er veldig subjektivt, og kommer også litt an på hva du skal bruke den til (og på hvor gode TV-signaler du har.)

Vi har en ganske ny 42" plasma og er veldig fornøyd med den. Min mening er at vanlige analoge TV-sendinger fra antenne eller gammeldags kabelnett (som er det vi får), ser bedre ut på plasma. Playstation 2 ser også bedre ut på plasma syns jeg. Jeg syns at ting blir hakkete/kantete på LCD når signalet ikke er helt topp, andre er uenige i dette, ser ikke dette eller syns ikke det gjør noe. Har du en Xbox 360 ser det bra ut uansett hva slags (HD)TV du har (det samme kommer Playstation 3 til å gjøre). DVDer med høy bildekvalitet ser også bra ut uansett.

Noen påstår at bildet kan brenne seg inn i en plasma TV, mens andre sier at det ikke er noe problem på nye plasma TVer. Jeg tror ikke det er et problem lenger. Vi har ikke hatt problemer med vår. Etter å ha spilt Playstation spill, eller hatt en DVD-meny stående på skjermen en stund vises det et "etterbilde", men det blir borte igjen etter kort tid med vanlig bruk (I tillegg har TVen en "hvitvask"-funksjon som tar bort etterbildet på noen få minutter). Jeg har bare vært i stand til å se etterbildet på blank skjerm, ikke mens jeg ser TV etc. De er altså veldig svake. Dette er mest synlig når TVen er helt ny, og blir mye mindre synlig når den er brukt et par hundre timer.

Skal du bruke mye PC på TVen har LCD noen fordeler. LCD vil ha litt skarpere bilde, i tillegg til at det ikke er noen (eller veldig lite) innbrenning/etterbilde-problematikk. Vi har imidlertid PC koblet til vår plasma, og det fungerer også veldig bra. Den brukes mest til å vise video, og da spiller det mindre rolle.

Min anbefaling: Gå i butikken og se på både plasma og LCD-TVer, og finn ut hva dere syns ser best ut og hva dere har råd til.

Det fins forøvrig mange hjemmekinoforum på nettet med mer informasjon og flere meniger om dette temaet enn noen har bruk for.

Ben "Burning phosphors" Murphy

Kjempebra oppsummering... ! Imponert

__________________
Clubby
Det er bedre med en god trekant enn en ond sirkel!
Clubby er ikke aktiv   Svar med sitat