Sv: Oppskrift på ribbe?
Her er Marits fremgangsmåte for å få ribbe med sprø svor:
Start helst dagen før du skal servere ribba. Da ruter du svoren, og passer på at du har skjært godt ned i fettet. Salte og peppre godt, og legg ribba i kjøleskapet over natten.
Sett ovnen på 225grader.
Legg ribba i langpanne, gjerne med en tallerken under, så den midterste delen kommer litt opp, for da renner fettet lettere av.
Ha ca 2-3 dl med vann i langpanna og dekk den med aluminiumsfolie. Sett den i ovnen i ca 30-40 minutter.
Ta så langpanna ut av ovnen, skru ned til 175grader, fjern folien og sett ribba tilbake i ovnen. Nå tar det ca 1 1/2 time dersom du steker tynnribbe, og ca 2 1/2 time dersom du steker ribbe med kotelettkam på.
Dersom svoren ikke har blitt riktig så sprø som ønsket, når ribba er ferdig, så kan du sette den en liten stund under grillen i ovnen, eller evnt steke den på høyere varme en liten stund, men pass godt på den, for svoren blir lett brent.
Lykke til!
__________________
I et moderne massesamfunn burde det være like selvfølgelig å lese for sine barn
som det er å pusse tennene deres -Jostein Gaarder
06, 07, og 12.
|