Vis enkelt innlegg
Gammel 19-10-07, 09:50   #3
Ru
Protonterapeut
 
Ru sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Hundremeterskogen
Innlegg: 31.086
Blogginnlegg: 934
Ru har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme omRu har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hvor viktig er det egentlig å skrive korrekt?

Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.

Kanskje ikke gradbøyd eller foran et substantivt (heter det attributtivt?), men predikativt, å si at noe "er helt kjempe", for eksempel, mener jeg å ha hørt. (Jeg oppfatter den bruken mer som slang enn som dialekt, litt som når jeg sier "hjertelig" i stedet for "[hjertelig] takk".)



Kjempe kan fint brukes, muntlig om ikke annet, på samme måte som kanon: "Det var kanon [gøy]". "Det var kjempe/ helt kjempe."

: ikke lærd men synser i vei:

Selv har jeg for øvrig blitt veldig flink til å bruke mange flotte ord, og ikke så mye innhold. Jeg blir nok en finfin politiker med årene tenker jeg!

__________________
“Though she be but little, she is fierce!”
- Shakespeare
Ru er ikke aktiv   Svar med sitat