Pølser i fryseren, hvor lenge?
Jeg vet at pølser har relativt kort holdbarhet i frysen, ca 3 måneder, men at det nok ikke er farlig å spise pølser etter det, selv om kvaliteten forringes. Men er det på et tidspunkt direkte usunt eller «farlig» å spise dem? Jeg spør fordi jeg har hørt et eller annet sted at fettet kan oksidere slik at det inneholder kreftfremkallende stoffer, men jeg finner det ikke igjen nå.
Bakgrunnen, i kort versjon, er at vi har utenlandske pølser (med masse fett og e-stoffer, overhodet ikke kvalitet), som vi har fått av slektning som kjøper i utlandet. Mannen elsker disse pølsene (barndomsminner), og han sier han er vokst opp med at de spiste pølser som noen ganger hadde ligget flere år i frysen.
De vi har i frysen nå, har vært fryst i ca et år. (Etter å ha blitt importert av slektning i bil, ikke nedkjølt. Men de er jo fulle av fett og de er røkt (evt med røykaroma, ikke vet jeg), og selv om jeg ikke hadde gjort dette selv, tror jeg ikke det er direkte helseskadelig.
|