Sv: Trenger en airfryer å plasseres med luft rundt seg?
En "vanlig" ovn er rundt 70 liter i volum. Den lille kombi-ovnen/microen som var på siden du lenket til, Hyacinth, er på 44 liter. Den airfryeren vi har (som har riller på siden og stekebrett, slik at den oppfører seg som en bitteliten ovn) er på omtrent 11 liter. Jeg vil mene at disse tre forskjellige ovnene vil dekke forskjellige bruksområder.
Det sagt, så vet man jo aldri om man kommer til å falle for et kjøkkenapparat eller ei, før man har testet kjøkkenapparatet. Vi kjøpte en airfryer med skuff man skyver ut og inn - den ble brukt én gang, og deretter gitt bort. Men airfryer med riller på innsiden ble brukt såpass ofte at vi også kjøpte en ekstra til å ha på hytta.
Jeg tror vi i 95 av 100 tilfeller bruker airfryeren til en av disse tingene:
* varme opp pizzastykker (maks seks Pizzabakeren-stykker, og det krever at man følger med og flytter rundt på brettene)
* steke frossen eller fersk fisk (vanligvis nok fisk til to personer)
* varme opp rester (til en eller to personer)
* steke halvstekte rundstykker (der bruker vi ikke steke mer enn seks stykker)
* steke ostesmørbrød
* varme opp kjøttstykker (pølser, snitsel, etc)
* steke potet
* ovnssteke grønnsaker
Ofte kan vi varme opp eller steke fisk/kjøtt i airfryeren, og så steker vi potet eller grønnsaker i stekepanne. Det er sjelden vi kombinerer disse to ingrediens-typene i airfryeren samtidig.
__________________
Oss ska verne om livet langs vegen oss går.
Ingen kan hauste der dauden sår.
Blomen ska bløme og graset ska gro,
oss ska ikkje sulke til jorda med blod!
|