Sv: [SpinOff] Retro-mat
Jeg er født i 1970, og av minner jeg har om mat fra barndommen er det en god blanding av skikkelig mat fra bunnen og Toro + andre veldig lettvinte middagsløsninger som for eksempel spaghetti med bare ketchup og revet ost.
Typiske middagsretter kunne for eksempel være:
-Lever i fløtesaus
-Kjøttkaker i brun saus
-Blodpudding med sirup eller sukker
-Spekesild
-Fersk suppe med melboller
-"Småkjøtt" (Det var det man kalte det i min familie, ikke helt sikker på hva som ligger i det ...)
-Fiskesuppe
-Oksekjøtt i løksaus
-Lapskaus (både hjemmelaget og fra boks)
-Kokt laks eller ørret med kokte poteter og agurksalat
-Hvalbiff
-Fårikål
Typiske koseretter kunne være:
-Grillet kylling og ris (ofte servert lørdag kveld)
-Cabaret
-Landgang
-Tartarsmørbrød
-Terteskjell
-Pirog
-Reker og loff
Vi hadde alltid dessert på søndager, og hos besteforeldrene mine som jeg ofte var hos var det alltid dessert (men det trengte ikke være annet enn banan med melk!). Jeg har ellers minner om alskens fruktkompotter og fruktgrøter, både laget fra bunnen og fra pose, sånne halvferdige sjokolade- eller karamellpuddinger, gele og nypesuppe.
Også var det mye frosne grønnsaker som tilbehør til middagene; grønne erter, gulrøtter, blomkål ...
__________________
LilleT
Sist redigert av LilleT : 17-12-24 kl 14:39.
|