Sv: [SpinOff] Retro-mat
Alt av fisk og sjømat gikk ned på høykant da jeg var barn; fersk torsk, lettsaltet torsk, røkt fisk, stekt sild, stekt lyr, hvalkjøtt, krabbe, reker +++. Bortsett fra kokt makrell.
Terteskjell med fiskepudding, reker og hvit saus sto høyt på lista, lutefisk var favoritten.
Jeg likte ikke kjøtt, men kjøttkaker var ok.
Til søndagsmiddagen var det alltid kjøtt, oftest steik. Melkesuppe, hermetisk fersken eller sitronfromasj til dessert. Av og til også suppe først.
Lørdag var grøt dag, men det vanket loffskiver med pålegg om kvelden, og vi barna fikle en liten flaske rød brus og barnetimepose til ukas høydepunkt: Barnetimen på radio kl 18.
Halvfabrikata var såpass sjelden vare at jeg husker veldig godt da jeg smakte Bergene Fruktsuppe første gang. Nydelig suppe!
|