Vis enkelt innlegg
Gammel 18-09-23, 11:29   #7
Lille meg
ihuga feminist
 
Lille meg sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2010
Innlegg: 6.252
Lille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt avLille meg har mye å være stolt av
Standard

Sv: Aksjehandel av politikere forbudt i lovs form?

Jeg syns dette er en merkelig ting å foreslå. For det første: Hvilke politikere ser man for seg? Alle, eller bare de som sitter på Stortinget og/eller i regjering? Og hva med nærstående (ektefelle/samboer, barn, svigerbarn, barnebarn), som jo er den reelle problemstillingen her?

Problemstillingen er ikke at politikere eier aksjer. Problemstillingen er at politikere må være ekstra oppmerksomme slik at det ikke engang framstår som om de er ute etter å mele sin egen kake.

Handel med aksjer kommer i mange former. Det er ganske stor forskjell på å drive med aksjesparing til pensjon på den ene siden, og å daytrade og å aktivt vedde på børsnedgang (som Finnes gjorde). Det er også stor forskjell på å ha aksjer i et stort firma på børs (ala Telenor eller Equinor) og å ha aksjer i et lite familieselskap hvor aksjene ofte er lite likvide (altså at de i liten grad kan selges).

Problemstillingen er jo ikke egentlig om man eier aksjer eller ei. Problemstillingen er når man kjøper og selger aksjer eller tilsvarende svært aktivt og ut fra informasjon som ikke er tilgjengelig for alle. Slik det ser ut nå, så kan det være at det Finnes har gjort er innsidehandel, noe som allerede er forbudt. Det burde ikke være nødvendig å opprette en ny lov for dette!

__________________
FrP-velgere. Den beste grunnen til å avskaffe allmenn stemmerett.
Lille meg er ikke aktiv   Svar med sitat