Velkommen til Norge-mat
Nye naboer fra Nederland har flyttet hit, mannen har arbeidskontrakt i 5 år men de tenker å bosette seg videre her 
Så da får de lære seg norsk mat også.
En ansatt her i bofelskapet er fra Nederland så hun oversetter litt oppskrifter også, ellers går det i engelsk (og mange ord er noenlunde like når jeg ikke husker engelsk…)
Men hva burde de få prøve seg på?
Keg forklarte fårikål i dag, men mye lam er ute av sesong nå men det var enda litt igjen enda.
Så blir fårikål til middag der i helgen.
Hva annen typisk norsk middag bør de få prøve seg på?
Komler/komper/raspeball (jeg har spist komper med salt kjøtt inni, familie på Sørlandet men bor på Vestlandet)
Jeg spiser fint «lite» norsk mat da jeg tåler så lite mat at jeg lagde eks cashewnøtt ost i dag og må bare mikse det jeg tåler så da stopper hode på typisk norsk mat.. som gjerne spises mindre av i utlandet.
__________________
Even God was autistic, that's why the world spin
|