Sv: Verdens beste fylte horn?
Disse er gode;
Ost og skinke-horn
Ingredienser:
4 dl h melk
50 gram fersk gjær (jeg brukte tørrgjær, det funket også fint)
100 gram smør
1 ts salt
1 liter hvetemel (eller en blanding av fint og grovt mel, jeg brukte Fibra)
150 gram revet ost (parmesan og jarlsberg)
150 gram skinke i terninger(gjerne en fin skinke)
1 egg til pensling
valmuefrø
Fremgangsmåte:
Varm opp melken til 37 grader og rør inn gjæren. Rør så inn salt og det myke smøret. Ha det i en kjøkkenmaskin. Tilsett hvetemel og elt i noen minutter, gjerne i kjøkkenmaskin. La heve i ca 40 min i en bolle dekket med plastfolie.
Del deigen i to og kjevle ut til en stor runding, ganske tynn.
Del den i 8 pizzastykker.
Ha ost og skinke i den tykkeste delen og rull sammen til horn.
Pensle med egg og strø valmuefrø over. Stekes ved 225 grader i 10-15 min (13 i min ovn).
|