Vis enkelt innlegg
Gammel 25-04-22, 08:08   #5
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 4.905
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Sv: Symaskinhjelp til novise

Du må ta av det lille plastlokket til undertråden og se om du kan se nålen eller andre ting der. Hvis du ikke gjør det, så skrur du opp skruene på den litt større metallplaten (som heter stingplate) som sitter rundt hele området der nålen går ned. Det ser ut som du har to skruer som må ut. Deretter kan platen vippes litt opp og enten bakover eller framover. Ofte er det er spor et sted i kanten på denne metallplaten der man kan putte inn skrujernet som følger med og vippe platen ut. Jeg kjenner ikke din maskin spesielt, men dette er en ganske standard løsning på nyere maskiner, så vil tro denne også er slik.

Når stingplaten er ute, har du tilgang til spolehuset og området rundt. Spolehuset kan løftes ut, men sjekk først om du ser nålen uten å ta det ut. Hvis du må ta spolehuset ut, så ta noen bilder av hvordan det er plassert før du tar det ut, det MÅ stå helt korrekt plassert når du skal ha det inn igjen og det er ikke alltid like selvforklarende.

Fjern støv og lo i samme prosess og sjekk i instruksjonsboken om du har en maskin som skal oljes eller ikke. Olje er viktig for de maskinene som trenger det og manglende olje kan i seg selv forårsake mye trøbbel. Hvis maskinen skal være oljet, så vil den nok ha tørket ut hvis det er lenge siden den ble brukt og da burde du nok startet syøkten med to dråper symaskinolje. Men sjekk først, mange nyere maskiner skal ikke oljes. Er ikke dette beskrevet i instruksjonsboken, så trenger den ikke olje.

Ellers; ny nål, god kvalitetstråd og støvfri maskin (i og rundt spolehuset), samt riktig tredd maskin er de første punktene å sjekke når maskinen lager trøbbel. Funker ikke dette, så er nok service tingen.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat