Vis enkelt innlegg
Gammel 18-11-21, 11:03   #23
Charlie
Licence to thrill
 
Charlie sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: sentralt Østland
Innlegg: 10.863
Charlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt av
Standard

Sv: Noe enkelt spiselig til julegave til eldre dame?

Til konf'en kjøpte jeg luksus konfektlefser (var nok egentlig tromsølefse, den med meierismør, melis og revet brunost). Altså - de gamle i familien NI-KOSA seg. Det fatet forsvant på nullkommasvisj, selv om de var litt beige og det var masse flotte kaker på bordet. Min gamle onkel tok tre i handa og en kaffekopp og satte seg til i en god stol.

Det var fordi mormor alltid lagde lefser, og det er mange år siden noen har gjort det, siden hun gikk bort for over 20 år siden, og ingen andre har tatt opp arven. "Vår" lefse oppbevares frossen, og man kan enkelt ta det fram til kaffen eller om man får gjester. De tiner mens kaffen koker, egentlig.

Er det noen slike tradisjoner i deres familie man kunne bygd opp under? Det finnes endel slike ting som er veldig godt. Krinalefse fra Nordland er også en veldig påkostet lefse, rømmebrød er vel tørt som en kjeks, små og tynne.
Er det noe hun er vant til, og ikke får, lenger?

Charlie er ikke aktiv   Svar med sitat