Vis enkelt innlegg
Gammel 03-02-21, 10:57   #15
Xian
Tvåtusentalssuffragett
 
Xian sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 2.635
Xian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt avXian har mye å være stolt av
Standard

Sv: Fugler på fuglebrettet

Jeg matet aktivt da vi bodde i skogkanten, og det er den fineste hobbyen jeg har hatt! Aller mest populær var fettblandingen jeg lagde selv, og frøs ned i melkekartonger med hyssing nedi. Vi fikk utrolig mange fugleslag, og man visste aldri hvem som plutselig gikk inn for landing. Kjernebiter, stjertmeis og gråsisik, i tillegg til de mer vanlige dompap, blåmeis, kjøttmeis, spettmeis, flaggspett, rødstrupe og svarttrost.

Jeg kokte sammen Flott-fett med usaltede nøtter, solsikkefrø, havregryn osv... Meget populær blanding! Like viktig er det at småfuglene har tilgang på trær/busker å gjemme seg i nær maten. Jeg pleide å tre noen store grener innimellom plankene i leveggen i fôringssesongen, for det er viktig at de føler seg trygge når de kommer. Mating i helt åpent landskap er vanskelig uansett hva slags delikatesser man varter opp med.

Nå bor vi midt i byen, og helt uten trær, og har bare måker og duer.

__________________
Ullungen 2006 og Lillebror 2015

Vegen er lystig, og vegen er vrang.
Xian er ikke aktiv   Svar med sitat