Sv: Legimitasjon og andre ord vi tror vi kan
Opprinnelig lagt inn av Divine, her.
Den var ny.
Jeg regner med at dere sier "moldfat", My? Jeg trodde det var et trønderuttrykk, for vi har alltid brukt det hjemme, helt til jeg skjønte at andre trøndere ikke skjønte det. Det viste seg at mamma hadde lært det fra den nordnorske koldjomfrua på jobb.
I min del av Nord-Norge (Vesterålen) kalles det et "skrellfat/skreillfat", antageligvis fordi man har potetskrellet der.
Og når det gjelder den generelle bruken av "fat" om alt som er relativt flatt her i byen (Tromsø) holder jeg på å bli klin, hakke gal. Måtte ha en utlegning om det til eldstemann for et par dager siden, om at her i huset er fat sånt som man serverer mat på, mens det du spiser middagen din fra er en tallerken og det du spiser frokost/kvelds/kake på er en asjett. #ferdigsnakka
__________________
Småen 2010, Knøttet 2013
|