Vis enkelt innlegg
Gammel 02-03-18, 12:44   #20
Charlie
Licence to thrill
 
Charlie sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: sentralt Østland
Innlegg: 10.853
Charlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt avCharlie har mye å være stolt av
Standard

Sv: Dugnad for unge korpsmusikanter

Vi har hatt miniloppis - med tema barneklær/utstyr/leker. Helt overkommelig for en liten foreldregruppe. Bør være godt forberedt - hvis et par stykker setter seg ned og forbereder de oppgavene som skal gjøres, helt konkret, og så setter en arbeidsgruppe på hver. Vi satte opp en liste med oppgaver, sa at foreldrene kunne ønske seg innen X dato, og deretter fordelte vi foreldrene på gruppene, og sa de kunne bytte seg i mellom om det ikke passet. Tror vi hadde en på markedsføring, en på kafe, en på loddsalg og en på loppeorganisering. Husk å legge en plan for hva dere gjør med "resten". Vi hadde miniloppis lørdag, og avtale med fullskalaloppis om at vi fikk levere sorterte, gode lopper som påfyll til deres søndag. Viktig å poengtere det, at de ikke får mer søppel de må betale for å bli kvitt.

Ha konserter med gjester (besteforeldre er gull!) . Sett opp spilling i to sett med pause i mellom. I pausen selger dere kaffe, kake, lodd. Etter 2. akt har dere loddtrekning. Husk å si at det er anledning til å kjøpe med seg kake hjem i kafeen. Vil dere skvise sitrona, averter konserten med frivillige utgangspenger. Sett et par småttiser med korpslua i handa til å samle inn utgangspenger når det er slutt.
Vi hadde avtale med et voksenkorps, som kom og spilte sammen med barna ( de fleste gikk når de var ferdige, det var for å få det musikalske). Det ble bedre musikk, og barna fikk sitte sammen med de voksne som hadde samme instrument. Tror det var veldig stas, og det er også fint i et lite korps for et barn som ikke syns de kan ordentlig og er eneste på sitt instrument, og tenker at alle hører at jeg spiller feil. Har en enslig liten kornettist en voksen trompet å seile med, er det mye bedre. Fordelen for voksenkorpset er å knytte kontakt med korpset som de kan ha rekruttering fra. Dette voksenkorpset lot 15-åringer hospitere hos seg på betingelse av at de fremdeles spilte i skolekorpset. Derved konkurrerte ikke korpsene, men hadde gjensidig glede av hverandre.

Se på muligheter for lokalt samarbeid. Her har et korps et samarbeid med en Lionsforening. Lionsforeningen støtter aspirantene med korpsgensere, og får igjen konsert på et møte. Det kan jo være instrumenthefter også, ikke sant. De koster vel 200-250 kr pr barn, så å ha en fast sponsor til det er flott.

Instrumenter er det det er enklest å få støtte til. Ikke kjøp instrumenter uten å ha søkt om midler, først. Mange stiftelser gir ikke støtte til kjøp som allerede er gjort.

Gjensidigestiftelsen har støttet noen prosjekter hvor korps får penger for å ta med instrumentene sine ut på tur og spille i utfartsområder. Mener både Hordaland og et sted i Nord-Norge har hatt en sånn ordning, og tror det da er NMF-regionen som står for å dele ut penger etter noen kriterier. GS støtter som regel helst aktiviteter - de har noen kriterier de vurderer etter. Ta disse kriteriene veldig på alvor om dere søker, og fortell hvorfor dere oppfyller kriteriene. De er opptatt av å utløse mer aktivitet. Dvs lettere å få til instrumenter enn uniformer.

Sparebankstiftelsen har en klar kulturprofil, og er kanskje enklere å søke for et korps, men for å få mest utbytte, søk gjerne f.eks. GS om instrumenter, og så SpS om uniformer, liksom.


Sist redigert av Charlie : 02-03-18 kl 12:58.
Charlie er ikke aktiv   Svar med sitat