Vis enkelt innlegg
Gammel 01-11-17, 10:29   #36
Tallulah
Glamorøs
 
Tallulah sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 59.460
Blogginnlegg: 629
Tallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme omTallulah har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Lær meg om kjøkkenkniver!

Opprinnelig lagt inn av Nextlife, her.

Jeg føler at jeg trenger en ny kniv nå, og sikler på en Japansk (Kasumi) i hamret damask. Jeg fikk prøve en slik i høst, og den var nydelig i hånda, og skikkelig god å jobbe med.

Åh, de er så nydelige! Jeg ønsker meg en skikkelig japansk grønnsakssnacks. :

Opprinnelig lagt inn av Darth, her.

Jeg synder mot det der oppvaskmaskingreiene altså, ukentlig. Og jeg har nok ikke nabolagets skarpeste kniver heller, men de er skarpe nok for meg. Jeg har f.eks. aldri filetert en fisk, i alle fall ikke på denne siden av årtusenet. Innimellom drister jeg meg også til å slipe knivene, og det har jeg merket har god effekt.

Det sliter enormt med vaskemaskin altså. Det handler ikke bare om de vanskelige fileteringsjobbene, men å kunne skjære noe med ett slice, i stedet for å mose og sage, f.els.

Opprinnelig lagt inn av GinaK, her.

Hmm, her går også knivene i oppvaskmaskinen. Får slutte med det da. Men er så engstelig for å ikke få de helt rene. Særlig etter å ha skåret i rått kyllingkjøtt. Det var jo litt derfor jeg kjøpte nye hvor hele kniven er i stål.

Jeg vasker den jo under springen med zalo og kost + skjærebrettet men setter de i oppvasken etterpå. Pluss oppvaskkosten. Men får heller ta en runde til under springen med ny oppvaskbørste da...
Hvordan gjør dere det etter å ha skåret i kylling da?

Kylling er litt tricky, ja. Jeg vasker kosten og brettet i oppvaskmaskinen etter å ha skåret kylling. Kniven blir først skylt i glovarmt vann. Om du gjør det med en gang, så får du av alt klinet, også kan du vaske over med en ren oppvaskkost og zalo, og skylle i glovarmt vann.

__________________

Tallulah er ikke aktiv   Svar med sitat