Marias supergrovbrød
Bakte disse i dag, og nå står det 3 varme store brød ti avkjøling på kjøkkenbenken. Tok dem nettopp ut, og måtte bare skjære av en skalk og spise den med smør og ost. HIMMELSK!! Dette er grove saker, uten siktet hvetemel:
MARIA THOMMESENS SUPERGROVBRØD
1 kg grov sammalt rug
1 kg grov sammalt hvete
200 gram fin sammalt hvete
1-2 dl solsikkekjerner
3-4 gode klunker olivenolje
1,8 liter lunkent vann
1 pose tørrgjær (blandes i melet)
1 ss havsalt
Bland alt sammen i en stor bakebolle (jeg bruker en svær spaghettigryte). Deigen skal være klissete, den skal SPAS nedi formene, ikke eltes. Dekk til bollen og la deigen heve i 2 timer.
Spa deigen nedi 3 smurte brødformer (mine er på 2,5 liter), dekk til og la brødene heve i 1 time.
Stek dem på 175 grader i 1,5 timer, da er de perfekte! La dem avkjøles til lunkne i formene, vend dem opp ned på kjøkkenbenken og la dem ligge opp ned en stund til de er tørre på undersiden. Skjær dem i tynne skiver og frys ned om du vil, det pleier jeg å gjøre. Tar ut så mange skiver jeg tror vi kommer til å spise, kvelden før. Alltid "ferskt" brød. 
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Sist redigert av Dixie Diner : 01-11-09 kl 10:32.
|