Vis enkelt innlegg
Gammel 10-08-16, 22:27   #12
løve70
Enda en som trener
 
løve70 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.514
løve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Supper - del dine favoritter

Denne fiskesuppen er også veldig god:
Currysuppe med laks

Ingredienser:

* 2 ss olje
* ca. 500 g laksefilet, i terninger
* eventuelt ca. 150 g rensede reker
* 1 stor boks kokosmelk (4 dl)
* 6 dl fiskebuljong (fond + vann)
* 1 1/2-2 ss currypasta
* 3 ss fiskesaus (fish sauce)
* 1 ts gurkemeie
* eventuelt litt maisenna
* 1 rødløk, hakket
* 3 gulrøtter, i staver
* 1 liten squash, i terninger
* 2-3 vårløk, finsnittet
* ca. 1/2 lime, saften
* salt og pepper
* en neve frisk koriander, hakket


Fremgangsmåte:
Kutt grønnsakene og del laksen i gaffelstore biter. Varm opp en kjele
med olje. Ha oppi løken og surr den på medium varme til den blir blank. Tilsett vårløken og gulrøttene og currypasten og la det surre et minutt.
Ha oppi kokosmelken og gi den et forsiktig oppkok. Tilsett fiskebuljong og smak til med fiskesaus og gurkemeie. Tilsett squashen og la det koke noen minutter til grønnsakene er nesten ferdigkokte. Jevn eventuelt suppen med litt maisenna hvis du synes den er for tynn. Smak til med limesaft, salt og pepper. Ha i laksen og la den trekke (ikke koke!) på svak varme i 3-4 minutter. Tilsett eventuelt rekene det siste minuttet. Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme. Gi suppen et dryss av frisk koriander, og server gjerne med nan eller annet godt brød som tilbehør.

Denne meksikanske kyllingsuppa også:
Mexicansk Suppe
2-3 store løk
3 fedd hvitløk
2 ss olje (ikke olivenolje, - setter smak)
6-8 hakkede chili (røde + grønne)
1 boks flådde tomater
4,5 dl kyllingkraft (1 stk hønsebuljong)
4,5 dl kjøttkraft (1 stk kjøttbuljong)
3,5 dl tomatjuice
1/2 ss spisskummen
1/2 ts chilipulver
1/2 ts cajannepepper
1 ss worchestersaus
1 grillet kylling i biter (Eventuelt kyllingfilet)

Til servering:
Rømme
Revet ost
Tortillachips

Fremgangsmåte:
Hakk løk og surr i olje.
Ha ingrediensene utenom kyllingen i en gryte og kok i 2-5 timer (bør ihvertfall ha 3 timer synes jeg, - og så er den veldig god å varme opp dagen etter... :-))

Ha kyllingen oppi 30 min før servering.
Serveres med tortillachips, ost, rømme (må ha for å dempe litt... - selv om de ikke liker rømme) og brød.

løve70 er aktiv nå   Svar med sitat