Sv: Gode grytebrød, oppskrifter ønskes!
Jeg har funnet en oppskrift som ikke skal brettes og ikke skal etterheves. Kun lang forheving over natten. Alle melsorter funker, men jeg baker bare grovbrød. :sunnelinje:
Jeg bruker minimum 300 gram fint hvetemel. Ellers går det i grovmalt fullkornshvete (type 100 gr), Fibramel (100 gram), rugmel, havremel, havregryn, byggmel og linfrø og ferdigblandede frøposer laget for bakst. Ca 2 små ts tørrgjør, 3 ts salt og alltid 1 kg mel til sammen. Da trenger man 8 dl kaldt vann til blandingen. Ingen olje i bunn, kun litt hvetemel. Hev i minst 12 timer.
Forvarm ovnen på 225 grader.
Sett inn gryte uten lokk uten deig i 30 min.
Sett inn gryte med deig og lokk i 45 minutter
senk temp til litt under 200 grader, ta av lokk, stek videre i 15 min.
Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften: http://heiamat.no/2013/11/07/eltefritt-grytebrod/
__________________
Guttene 02 og 05.
On n'aime que ce qu'on ne possède pas tout entier.
Sist redigert av Karamell : 13-04-16 kl 11:18.
|