Vis enkelt innlegg
Gammel 08-03-16, 21:25   #76
Camomilla
Wooohhoooooo
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.176
Camomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt avCamomilla har mye å være stolt av
Standard

Sv: Personlig hygiene++ hvis man er i koma lenge

Opprinnelig lagt inn av Nextlife, her.

Dette vil jeg gjerne trekke frem fra innlegget som noe av det viktigste vi gjør i stell, uansett hvilken tilstand pasienten er i.
Det å forberede og forklare.
En av de mest lærerike øvelsene under studier til helsepersonell er å fysisk sette seg inn i pasientens sted under stell, og å oppleve hvordan det føles å bli vasket hår, pusset tenner, matet osv. Man kan jo ikke vite hvordan det er dersom man er i koma, men øver på å ha bind for øynene, ørepropper og å ligge som om man ikke er i stand til å gjøre noe selv.
Og hvis noen av dere bruker skjeen til å skrape mat rundt munnen til barn dere mater, prøv å få noen til å gjøre det på dere selv. Jeg lover at dere aldri kommer til å skrape en eneste munn igjen. Det er ufattelig ekkelt og ubehagelig.

Mamma var tørr i huden, så da smurte de hele dama med deilig krem, de sang og var strikse på å ikke gi oss annet enn positiv info om helsa hennes, når de ikke hadde gode nyheter gikk vi ut.

Intensiven på Fredrikstad sykehus, de var utrolig gode.
Noe jeg har formidlet videre til de.

__________________
Propellen januar 2005
Camomilla er ikke aktiv   Svar med sitat