Vis enkelt innlegg
Gammel 08-06-15, 09:26   #5
Nenne
Introvert optimist
 
Nenne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Telemark
Innlegg: 24.329
Blogginnlegg: 202
Nenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hva har du bakt i dag?

Opprinnelig lagt inn av him, her.

*ha* *ha* Du gnir det inn! Nei, ikke dra til Oslo, da Nenne. Kom til Trondheim - gode minner fra studietiden. En stor liten by, her har vi alt! (Bortsett fra godt vær da. Så noen som postet følgende på FB: I bibelen kalte de de en katastrofe da det regnet i 40 dager og 40 netter, i Trøndelag kaller vi det sommer)

Hvis jeg noen gang skulle flytte på meg er Trondheim atskillig mer aktuelt enn Oslo ja.

Opprinnelig lagt inn av frukt, her.

Hvor blir det av oppskriften da??

Oppskriften er hentet fra "Det søte liv" og ingredienslista er grei den, selv om syltetøyet i den (sponsede) oppskriften er hinsides dyrt. Det er fort gjort å lage en erstatning for kjøpesyltetøyet og da kan man bruke mindre sukker enn det sikkert er brukt i kjøpesyltetøyet også. Kaka er søt og god, så syltetøyet kan godt være litt mindre søtt.

Jeg synes ikke forklaringen til oppskriften er så god. For det første så skal bunnene stekes i tre omganger og det er greit nok, men det er tydelig at oppskriftsforfatteren har trimmet både sidekanter og selve bunnene for å få dem så rette og jevne. Jeg droppet det og min ble noe mer vindskjev og "hjemmesnekret", men det står altså ikke noe om det og det burde det gjort.

Videre står det at man skal bruke en 20 cm form. Det blir veldig smått og puslete synes jeg, så jeg økte mengden kakebunndeig med 50 % og gikk opp til en mer vanlig størrelse på springformen. Det er mer enn nok både fyll og glasur selv om diameteren på kaka er større, så det er ingen grunn til å øke på resten av ingrediensene.

Glasuren kan med stor fordel settes kaldt i 15-20 minutter i hvert fall før man tar den på kaka. Det står ingenting om det, men min glasur seg ned og ble ikke så fin som den kunne blitt fordi jeg tok den på med én gang. Det er ingen tvil om at oppskriftsforfatteren har benyttet seg av dette, for glasuren blir helt dønn stiv når den har stått kaldt over natten. Det å røre den ferdig og så la den stå kaldt før den legges på vil gjøre at glasuren er mye lettere å jobbe med og få pen.

Alle disse ekstratriksene har jo mest med utseende og presentasjonen av kaka å gjøre og spiller jo ingen rolle for smakens skyld, men skal man lage denne til en fest eller noe så er det jo moro å få den pen da.

__________________
Nenne

Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04)
Nenne er ikke aktiv