Vis enkelt innlegg
Gammel 28-03-15, 20:49   #3
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Enkel oppskrift på thai-gryte

Den raske curry gryta:

1 boks kokosmelk
2 kyllingfilet
1 pose wok grønnsaker
½ - 2 ss curry paste (kommer an på hvor sterk man vil ha)

Kutt opp kyllingfilet i strimler/små terninger.
Hell kokosmelk i en gryte, rør ut curry paste i den og kok opp.
Legg oppi kyllingen og la den koke i 3 minutt.
Tilsett wok grønnsakene og la det koke til grønnsakene er gjennomvarme.

Jeg pleier noen ganger å tine grønnsakene i mikroen, det går litt fortere da.

--

Den litt mer avanserte:

1 boks kokosmelk
2 kylling filet
1 pose wok grønnsaker
½ lime, presset eller 1 ss lime saft
1 ss olje
½ - 2 ss curry paste
1 ss fiskesaus
2 fedd hvit løk, presset

Varm opp oljen og fres curry paste + hvit løk i ca ½ minutt.
Kutt opp kyllingfilet i strimler/små terninger.
Hell kokosmelk i en gryte, rør ut curry paste, fiskesaus og lime saft i den og kok opp.
Legg oppi kyllingen og la den koke i ca 3 minutt.
Tilsett wok grønnsakene og la det koke til grønnsakene er gjennomvarme.

--

Den beste:
1 boks kokosmelk
2 kylling filet
½ lime, presset eller 1 ss lime saft
1 ss olje
½ - 2 ss curry paste
1 ss fiskesaus
2 fedd hvit løk, presset
½ løk
1 ingefær bit på størrelse med toppen av tommelen din
Ferske grønnsaker! Eks: Paprika, mais, minimais, purre, brokkoli, gulrot, sopp, ertepes, vann kastansjer, bønnespirer, bambus skudd +++

Kutt opp ingefær og løk i små biter.
Kutt opp grønnsakene.
Varm opp oljen og fres curry paste, ingefær løk og hvit løk i ca ½ minutt.
Kutt opp kyllingfilet i strimler/små terninger.
Hell kokosmelk i en gryte, rør ut curry paste, fiskesaus og lime saft i den og kok opp.
Legg oppi kyllingen og eventuelt grønnsaker som trenger lengre koketid (eks purre og gulrot).
Totalt koketid er ca 10 minutt så man legger oppi grønnsakene avhengig av koketiden.

--

Tips:
Variere wok posene. Det finnes mange forskjellige typer poser som har forskjellig innhold.
Eller man kan bruke disse hermetikk boksene med asiatiske grønnsaker (De inneholder ofte minimais, vann kastanjer, bønnespirer, chili, bambus skudd). Da går det veldig raskt å lage!

Serveres med EKTE jasmin/basmati/fullkorn ris, ikke hurtig ris :P

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat