Tråd: Lærerstreik!
Vis enkelt innlegg
Gammel 25-06-14, 14:20   #12
ming
i tåkeheimen
 
ming sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 4.835
Blogginnlegg: 11
ming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de flesteming er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Lærerstreik!

De skal visst skjerme barnehagene, leste jeg ett eller annet sted på det store Internettet.

Vi har stemt nei fordi arbeidsavtalen fører til en mindre fleksibel arbeidsdag.
1)Å binde alle lærere på skolen 37,5 timer i uka tar ikke høyde for at lærere - spesielt på ungdomsskole og videregående - har perioder med enorm arbeidsmengde. Dersom alle skal jobbe minst 37,5 timer hver uke, går ikke arbeidsåret opp når lærere jobber f.eks. 60 timer i uka i retteperioder. Jeg ser det blir vanskelig på barneskolen også. Vi har ikke så store topper som lenger opp i skolesystemet, men det er likevel uvurderlig å kunne gå hjem kl. 15 noen dager innimellom i rolige perioder for å ha overskudd og energi til periodene med foreldresamtaler f.eks. Noen yrker har fleksitid, vi har denne muligheten, og vil ikke miste den. Det er også urimelig å kreve at alle lærere skal sitte på overfylte arbeidsrom og gjøre for- og etterarbeid. Realiteten er at når vi er på arbeidsplassen er vi tilgjengelig for ledelsen, kan bli pålagt vikartimer, må fungere som sekretær for andre elever, blir forstyrret av andre lærere som samarbeider osv. Mange lærere sier også at de trenger en skikkelig pause etter 5-6 timer undervisning for å kunne konsentrere seg om vurderingsarbeid og undervisningsplanlegging.
2) Vi skal lønnes dårligere for pålagte vikartimer. Dersom jeg er på jobb i de tilmålte 7,5 timer, kan rektor pålegge meg å ta vikartimer ved behov. Etter gammel avtale ville jeg da fått vikartimelønn oppå den vanlige lønna mi. Med ny avtale får jeg betalt for halve vikartimen, siden jeg uansett er på jobb, samtidig som jeg trekkes en time fra min ordinære lønn. Vikartimelønna er høyere enn min vanlige timelønn, så jeg går forsåvidt såvidt i pluss, men hva med det arbeidet jeg egentlig skulle gjort den timen? Det må jo fortsatt gjøres, så sånn sett taper vi på å ta vikartimer.
3)Seniortiltak (litt mindre undervisning) for å få lærere til å stå lengre i jobb, innføres senere enn ved gammel avtale.

Det er sikkert mer, men dette er hovedårsakene til at jeg stemte nei. Legg til at KS og Utdanningsforbundet tolket avtalen ulikt - det føles ikke veldig trygt og forutsigbart.

__________________
2000, 2003, 2010
og engelen Guro 2011
ming er ikke aktiv