Sv: Jeg KAN ikke bake, klarer jeg "mislykka sjokoladekake?"
Opprinnelig lagt inn av Palmen, her.
Den ser overkommelig ut!
Så lenge du serverer is til, tror jeg nok at en kake skulle holde.
Begynn med sjokolade og smør. Jeg ville smeltet smøret først, ta det bort fra plata, brekt sjokoladen i småbiter og blandet den i smøret etterpå. Da vil varmen fra smøret smelte sjokoladen. Pass på at smøret smeltes, ikke brennes
Når sjokoladesmørblandingen står på benken og kjøles, begynner du med eggedosisen.
Når du skal blande eggedosis, sjokoladeblanding og mel/bakepulver ville jeg brukt en slikkepott å blande med. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Hell i litt mel blandet med bakepulver (selvfølgelig målt opp i et desilitermål på forhånd). Rør. Hell i litt sjokoladeblanding. Rør. Osv.
Hva slags form har du? Står det noe om at formen skal smøres? Når jeg baker kaker bruker jeg ofte en springform og legger bakepapir på bunnplata før jeg fester ringen rundt. Da er den lettere å løsne.
Kaka høres forresten digg ut! Minner litt om en sjokoladefondant?
Sjokoladefondant. Hm. du spør en svært uerfaren en som ikke har peiling på hva det er for noe engang... Det er ille.
Har keramikkformer
|