Vis enkelt innlegg
Gammel 21-03-14, 08:13   #150
Synnemor
Born to run
 
Synnemor sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2009
Innlegg: 5.397
Synnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner tilSynnemor er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Gir du barna dine frukt?

Opprinnelig lagt inn av Hyacinth, her.

Synnemor, bare en generell betraktning: Hva tenker du om mye spising mellom måltidene (kanskje særlig ift frukt) ut fra et tannhelseperspektiv?

Tannhelsemessig er mange mellommåltider ikke så heldig. Hver gang man spiser, synker ph-verdien i spyttet, og det tar ca en time etter inntak av mat før den normaliserer seg igjen. Spiser man stadig vekk, sier det seg selv at det blir lite tid med nøytral ph i munnhulen. Det er når ph-verdien er lav man får skader på tenner i form av karies og erosjonsskader. Frukt kan ofte være surt, og spiser man veldig mye av det over lang tid kan man få erosjonsskader av det.

Spiser man frukt som mellommåltid, kan man til en viss grad forhindre ph-fallet ved å innta f.eks. en ostebit eller melk etterpå.

Når så er sagt - dersom alternativet til frukt er sjokolade/snop som mellommåltid, hadde jeg satset på frukten Jeg spiser gjerne frukt dersom jeg har behov for et mellommåltid selv. Jeg tenker alt med måte - det er forskjell på å ta et eple som mellommåltid på vei hjem fra jobb og å småspise frukt i ett kjør hele dagen.

__________________
1999 2001 2004

Never underestimate the strength of a woman who runs 26,2 miles for fun.
Synnemor er ikke aktiv   Svar med sitat