Vis enkelt innlegg
Gammel 11-03-14, 11:40   #3
Benzo
Teller ned
 
Benzo sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 12.192
Benzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt avBenzo har mye å være stolt av
Standard

Sv: Jeg leter etter en oppskrift med reker, chilli, fløte, lime?

LilleLeo sin?
Meksikansk rekegryte

Forberedelse: 15 min
Koketid: 30 min

Ingredienser:
2 løk
1 grønn paprika (Jeg bruker to)
1 boks sjampinjong i skiver (200g eller mer)
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 dl chilisaus (Vi bruker Heinz chilisaus og sweet chili)
2 dl husholdningsfløte (bruker 3 dl)
1 ts salt
1 krm hvit-eller svart pepper
1 krm kajennepepper (Bruker mer enn dette, smaker til)
2 1/2 dl langkornet ris
4 ts presset limesaft
300-400 g pillede reker
3 ss appelsinjuice
1 dl vann
1 lime til pynt
1 pose salte nacho-chips
revet ost

1.Skrell og hakk løken. Skyll og
rens paprikaen, og skjær den i
strimler. La soppen renne av.

2.Smelt smør eller margarin i en lav,
vid kjele. Tilsett løk og sjampinjonger.
Fres blandingen i ca 3 min. Dryss mel over,
og rør om. Rør inn paprika, chilisaus,
fløte, salt og krydder.
La retten koke uten lokk i 8-10 min.

3.Kok opp 5 dl vann i en kjele.
Tilsett ris og presset limesaft.
La risen koke til væsken er absorbert
og risen mør, ca 10-15 min.

4.Tilsett reker, appelsinjuice og
vann i retten. Kok opp.
La rekene bli gjennomvarme.
Legg nacho-chips utover et stekebrett
og strø ost over. Gratiner i ovnen i ca 5 min,
ved 150 grader.

5.Legg rekeretten på et serveringsfat
med risen ved siden av.
Pynt med lime og server straks.
(Jeg bruker mer reker, paprika og sjampinjonger enn det som står her)

Ps: Vær litt forsiktig med bruken av kajennepepper.

Benzo er ikke aktiv   Svar med sitat