Tråd: Blåskjell
Vis enkelt innlegg
Gammel 27-07-13, 19:38   #4
Lhi-My
Bør lage seg en tittel selv
 
Lhi-My sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2009
Innlegg: 5.157
Lhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt avLhi-My har mye å være stolt av
Standard

Sv: Blåskjell

Opprinnelig lagt inn av Fibi, her.

Blåskjell er noe av det beste jeg vet!

Kjøp skjell i butikken, de er selvsagt trygge. Skrubb dem godt under rennende kaldt vann. (1 nett pr pers som hovedrett, et kvart som forrett.)

Ha litt god olivenolje i en stor nok gryte. Fres finhakket løk, hvitløk og chili. (0,5 liten løk, en halv chili og hvitløk etter smak. Jeg bruker en hel feddløs hvitløk.) Ha i en halv til en desiliter tørr hvitvin, evt saften av en sitron, samt ca en halv-en dl vann. Kok opp, ha i skjellene, ha på lokk og la stå på varmen til skjellene har åpnet seg. Grav ut skjellene, ha i ca en liten kartong kremfløte, og la dette koke noen minutter. Ha tilbake skjellene, rør rundt og server sammen med hvitløksbrød. (Plukk ut skjell som ikke har åpneet seg. Disse er ikke spiselige.)

Takk! Dette fungerer også uten kremfløten, ikke sant? Maten skal spises av minst en melkeallergiker.

Lhi-My er ikke aktiv   Svar med sitat