Vis enkelt innlegg
Gammel 06-06-13, 00:10   #128
annemede
Ser lyst på livet
 
annemede sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 17.654
Blogginnlegg: 240
annemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtidannemede har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Prisnivå i Stavanger vs. Oslo?

Opprinnelig lagt inn av nokon, her.

Viss du bygg rekkehus på Sørjæren vil du nok tene mykje pengar.



I Stavanger snakkar dei veldig pent.



Nja - tja. Det er store forskjellar på Jæren, men det avheng heile tida av reisetid til Stavanger. Dersom ein vil ha bolig nær toget (som er det einaste velfungerande kollektivtilbodet) er det dyrt i Kleppe og på Bryne og, sjølv om Bryne er fire mil sør for Stavanger. Eg kjenner nokon som nettopp kjøpte seg leiligheit i Oltedal, som er ei lita bygd halvvegs til Sirdal, kor ein er avhengig av bil til det meste. Det var det nærmaste Stavanger dei hadde råd til å bu. Så det er ei sanning med modifikasjonar. I Oslo-regionen kan ein basere seg på å bu utan bil, men i Stavanger-/Jæren-området er det veldig vanskeleg å få bolig til akseptabel pris utanfor kollektivnettet, som er mykje dårlegare utbygd.

Og nei, det er ikkje utføre sivilisasjonen. Det er bare det at politikarane i seks kommunar har diskutert korleis kollektivnettet skal byggast ut, i snart ti år. Dei same ti åra har halvøya som Stavanger, Sandnes, Randaberg og Sola utgjer blitt ferdig utbygd, full og det er ikkje plass til fleire boligar. Men det er ingen som blir einige om korleis kollektivnettet skal byggast ut, så det er framleis bare tre store bilvegar og ei toglinje inn til Stavanger.

Halvveis til sirdal :skingrestemme: det er mye lenger enn halvveis til sirdal når du kommer til oltedal, oltedal kan asfalteres og brukes til parkeringsplass.




annemede er ikke aktiv   Svar med sitat