Vis enkelt innlegg
Gammel 01-05-07, 22:09   #18
Milfrid
Shake it out!
 
Milfrid sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Stavanger
Innlegg: 15.926
Blogginnlegg: 65
Milfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme omMilfrid har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: "Når barna blir større, DA skal vi reise"

Opprinnelig lagt inn av Tinetoff, her.

Det er et omkved jeg stadig hører, og som irriterer meg. Hvorfor vente til man selv er middelaldrende og barna er sure tenåringer?

Flere vanlige og irriterende utsagn:

"Barna har jo ingen glede av det!" Er det sant? Og må alt skje på barnas premisser? Er de nødt til å glede seg over akkurat de samme tingene som foreldrene for at turen skal være vellykket?

Alt må ikke skje på barnas premisser, men noe må det. Ganske mye egentlig, om vi voksne skal ha det gøy. I alle fall om det er våre egne unger vi skal ta med, for de er dessverre ganske flinke til å si i fra når de ikke har det kjekt... . Og når de ikke har det kjekt, ja da er det i grunnen ikke så mange andre som har det kjekt heller. Men når det er sagt så kan begrepet "barnas premisser strekkes laaaaangt"

Opprinnelig lagt inn av Tinetoff, her.

"Jeg ville ikke fløyet så langt med små barn." Er det egentlig så stor forskjell på lange og korte flyturer?

JA!!! Dvs, selve flyturen i seg selv er sjelden et problem i dag hvor man har tv i seteryggen. Ungene sitter jo som tente lys . Men det å reise til en annen tidssone byr på problemer, både når klokka skal snus når man kommer fram, og ikke minst når man skal hjem igjen. 15 timer på reisefot, og så hjem med unger som er døgnville.... Hele overskuddet man opparbeidet seg gjennom ferien forsvinner jo som dugg for solen Dessuten trenger man ikke å reise langt for å ha det gøy!

Opprinnelig lagt inn av Tinetoff, her.

"Det er egoistisk å hale med seg småbarn på ryggsekkturer! Med små barn reiser man charter." Er det mer egoistisk enn å plassere dem i bamseklubb?

Det er kjempeegoistisk å plassere dem i bamseklubb. Men sikkert kjekkere for ungene enn å bare ligge ved bassenget, sammen med foreldre som helst vil sole seg... Våre unger får ikke være mange timene i bamseklubb når vi drar på charter, vi har tatt ferie for å være sammen med ungene, ikke for å sende dem fra oss. Men det kan være ok at de får være med noen få timer, for å bli kjent med de andre ungene på hotellet.

Ryggsekktur tror jeg forresten kan være utrolig kjekt for unger! Her i huset er det nok snarere mamma som ikke helt kan se for seg den turen for egen del

Opprinnelig lagt inn av Tinetoff, her.

"Barna kommer jo ikke til å huske noe av det, stakkars dem!" Kan man ikke ha glede av noe før man fyller fem?

Tja.... Det er nok liten tvil om at barn flest har få minner fra den første tiden, i alle fall levende minner. Vi har selv et land vi ønsker å dra til, men ikke før minstemann er stor nok til å ha skikkelig utbytte av det - dvs er 5 år +.

Min holdning til å reise med små barn er at det langt på vei skal skje på barnas premisser, ellers har verken store eller små det gøy. Men reise kan man, også med små barn. Både her og der. Men det skal være gøy, og hva som er gøy avhenger av hvilke unger man har. Jeg har venner som tar sine små (begge under skolealder) med på storbyferie. De drar på muesser, og de går ut og spiser sent om kvelden. Det går fordi de har tålmodige, rolige unger som liker museer, og som er veldig glad i mat, og spiser sent. B-mennesker er de også, så de blir ikke trøtte og vrange kl 20.

Vi kunne ikke dratt på en slik ferie. Museer kunne gått, om det var noe som fenget ungene. Å gå ut og spise om kvelden på fine restauranter.... Glem det! Med to unger som spiser to biter hver og så er ferdige og har diiiigre lopper i blodet, og som også er trøtte som strømper og tilsvarende vrange.... Ikke egnet ferie for oss.

Men vi har vært på Londontur med eldstemann. Tilpasset aktivitetene etter at vi hadde en 6-åring med oss, minimalt med shopping, ikke for sene middager om kvelden, og da på restauranter med meny med fargestifter til. Et fint kompromis.

Vi har hatt veldig mange fine, barnevennlige ferier, og vi kommer nok til å fortsette med å tilpasse feriene til ungene våre. Vi reiser en god del nå, både med og uten unger. Men kommer helt sikkert til å reise mer og mer jo større ungene blir.

__________________
Now it's nothing but MY way!
Milfrid er ikke aktiv   Svar med sitat