Vis enkelt innlegg
Gammel 05-10-06, 08:18   #10
Esmeralda
Nybegynner
 
Esmeralda sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 21
Esmeralda har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Brødbakemaskin?

Opprinnelig lagt inn av Sparky, her.

Det er enorm forskjell på brødmaskiner. Jeg vokste opp med brødbakermaskin og den ga oss deilig brød hver morgen. Kjøpte en selv for noen år siden og den egner seg ikke til annet enn å elte og heve bolledeig. Det er den riktignok ganske god til.
Et stort minus med vår er at eltekroken ikke legger seg flat når stekingen begynner. Det fører til et stort hull i brødet. Et annet minus er at det ikke er et eget kammer til tørrgjæren. Resultatet blir derfor at gjæren av og til blir ødelagt og brødet hever seg minimalt. Dette gjelder da når maskinen gjøres klar om kvelden for å ha brødet ferdig på morgenkvisten. Maskinen vår elter heller ikke ordentlig alltid, så deigen blir klissete selv om det fremdeles er masse mel i formen. Jeg må hele tiden passe på og røre litt i deigen.

Jeg har altså ingen god å anbefale, men tror det er lurt å forhøre seg litt rundt.

Når det kommer til smak på brødet så har nok det mye med oppskriften å gjøre. Det finnes mange gode oppskrifter på nettet bl.a.

Har maskin men den står i skapet! JEg sliter med det som er nevnt av Sparky. Eltekroken setter seg fast inni brødet og det er blitt riper og hakk i den, i mine forsøk på å slite/skjære den ut uten å ødelegge brødet. Og det med tørrgjæren er veldig viktig. Den må ikke komme i kontakt med væsken for da ødelegges ofte hele brødet.

Smaken på brødet er jo noe man lager til selv, det har ikke noe med maskinens egenskaper å gjøre. Mine brød var helt greie på smak.

Kommer på et annet minus; brødet blir veldig lite og veldt høyt. Så skivene er på king-size størrelsen.

Esmeralda er ikke aktiv   Svar med sitat