Vis enkelt innlegg
Gammel 22-02-07, 21:44   #17
Gaia
villende
 
Gaia sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 14.864
Blogginnlegg: 249
Gaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme omGaia har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Det kommer rødbeter fra kolonihagen i dag

Jeg fant forresten denne oppskriften på borsj på nettet (http://artvendelay.blogspot.com/):

Ingredienser:
ca. 300 gram rødbeter
1 løk
2-3 poteter
1 gulrot
0,6 dl. grønnsaksbuljong (hadde ikke hønsekraft slik som de fleste oppskrifter sier)
0,2 dl. matfløte (kanskje litt ekstravagant - de fleste oppskrifter på borsj strekker seg til melk)
1-2 fedd hvitløk
saft fra en halv sitron
Litt tabasco eller chillipulver
Salt og pepper
Creme fresh

Tilberedelse:
Skrell rødbetene (en vanlig potetskreller kan benyttes). Kutt dem i passe biter, 2x2x2 cm, og kok dem sammen med grønnsaksbuljongen i ca 15 minutter (til de blir "møre" slik som du sjekker andre rotgrønnsaker). Hell vannet over i en panne og rødbetene i en annen. Hakk opp løk, gulrot, poteter og hvitløk. Stek først løken til den begynner å bli lett gyllen (2-3 min). Ha så oppi gulrot, poteter og hvitløk og stek dette i ca 5 minutter. Hell over rødbetkraften og kok så dette i ti minutter. Når dette er gjort er det på tide å helle oppi rødbetene igjen, finne frem stavmikseren og lage mos av godsakene. Til slutt tilsetter du matfløte, sitron, tabasco og salt og pepper. Serveres med en liten skje creme-fresh.

NB. Rødbetsaft setter flekker verre enn rødvin...

Gaia er ikke aktiv   Svar med sitat