Vis enkelt innlegg
Gammel 09-12-10, 15:10   #53
Pebbles
By the Sea
 
Pebbles sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2007
Innlegg: 12.571
Blogginnlegg: 186
Pebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme omPebbles har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Ønske om Montessori-pedagogikk Oslo øst?

Opprinnelig lagt inn av Lisa, her.

Det bør absolutt være et større utvalg av skoler som kan tilby et alternativ. Tror det bare vil styrke den offentlige skolen.

Utdyp?

Jeg tenker at om man i betydelig grad skulle trekke elever med ressursterke, interesserte foreldre bort fra den offentlige skolen, så vil dette gjøre noe med dynamikken i elevmassen som blir værende i den offentlige skolen. Per i dag, er det så få privatskoler, at dette ikke er et problem, men om det skulle bli slik du ønsker mtp på et større utvalg av skoler som tilbyr et alternativ, kan jeg ikke forstå på hvilken måte det ville styrke den offentlige skolen?

Tenker du at da ville de offentlige skolene "skjerpe seg"? Altså, at de slækker'n i dag, men med større konkurranse ville de tatt seg sammen og tilbudt noe langt bedre enn de gjør i dag? Om det skulle stemme, så tror jeg at det ikke ville ført til noen kvalitetsforbedringer mtp pedagogikk, men heller et mer panisk forhold til drilling før nasjonale prøver og lignende.

Gode pedagoger er den viktigste faktoren for et godt skoletilbud, men om elevmassen skulle gå fra å bestå av et bredt utvalg av barn til å i større grad bestå av barn med færre ressurser/ mindre interesserte foreldre, vil det svekke dynamikken og læringen og trivselen i et klasserom betraktelig.

Det er vel også en slik erkjennelse hos de som styrer landet som er bakgrunnen for at det er så "irriterende vanskelig" å få lov til å starte privatskoler.

__________________
"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel." - Maya Angelou -
Pebbles er ikke aktiv   Svar med sitat