Vis enkelt innlegg
Gammel 22-11-10, 13:41   #1
HP
Administrator
 
HP sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Bergen
Innlegg: 13.953
Blogginnlegg: 6
HP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtidHP har en fantastisk fremtid
Standard

Naturlig glutenfri pepperkakedeig til pepperkakehus

Er det noen som har en glutenfri pepperkakeoppskrift som fungerer til pepperkakehus eller helst et pepperkakeslott?


Oppdatert 28/11:



Taket ble litt knapt grunnet feilberegning fra arkitektens side. Pepperkakedeigen ga solide vegger, så den er en suksess. Minstemann ser ut til å være fornøyd med dette huset, så det blir nok ikke noe av slotts-prosjektet.

Oppskriften er med utgangspunkt i pepperkakeoppskriften her: Matoppskrifter fra Voksentoppen.

300 g melkefri margarin
1 ss natron
10-13 dl glutenfri melmix
1 dl Pofiber
4 dl sukker
1½ dl sirup
2 ts kanel
2 ts nellik
1 ts ingefær
½ ts kardemomme

Ha sukker, sirup, margarin og krydder i en panne; varm opp og rør rundt til margarinen har smeltet. Bland så pofiber, en del mel og natron i væsken og rør godt. Fortsett å ha i mel til røren får en tykk deig-konsistens (eller "slipper pannen"). Dekk pannen med plast og sett deigen i kjøleskap over natten. Ha i mer mel før utbaking, nok til at det går greit å kjevle den ut.

Vi stekte hus-delene i ca 15 minutter på 150 grader, så lot vi de ligge til tørk et par dager før pynting. Etter pynting lot vi de ligge et par døgn til (1 holder nok) før vi smeltet sukker og brukte det til å lime mesterverket sammen.

Deigen fungerer også veldig godt til glutenfrie pepperkaker, de blir sprøe og gode. Pass på at de ikke blir for tykke.

HP er ikke aktiv   Svar med sitat