Vis enkelt innlegg
Gammel 06-02-07, 21:25   #2
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Oppskrift på fransk løksuppe?

Denne liker jeg godt, det er Andreas Viestad sin.

Middag 4 porsjoner

Ingredienser: løk, mel, smør, kraft eller buljong, brød, ost

Fransk løksuppe

1,5 kg løk
100 g smør
1 ss mel
1,5 l oksekraft eller buljong
4 skiver brød (tørt)
300 g gruyere, jarlsberg eller annen ost.

SWkjær løken i skiver, smelt smøret i en gryte, stek løken over lav varme i 30 minutter, rør jevnlig slik at løken blir jevnt kokt og brunet i sin egen fuktighet. Skru opp varmen litt etterhvert slik at løken blir litt brunere/karamellisert. Pass på at løken ikke blir brent.

Dryss over mel, rør rundt i noen minutter til, hell over kraften, smak til med pepper og kanskje salt. Smak før du salter! La suppen syde i 20 minutter.

Skru på grillen i stekeovnen. Ha suppen i ildfaste suppeboller, legg i en skive brød i hver, dryss over ost. Stek i ovnen i et par minutter til osten bobler.

Server gjerne med en god sveitsisk hvitvin eller lignende!

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat