Vis enkelt innlegg
Gammel 29-05-10, 02:37   #14
kie
weird
 
kie sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 5.456
kie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme omkie har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Taushetsplikt og opplysningsplikt

Jeg synes formuleringen er veldig uklar og forutsetter nærmest en vurdering melderen ikke nødvendigvis har kompetanse til å gjøre. Jeg tror neppe noen ville fått refs dersom det viste seg å ikke være alvorlig omsorgssvikt eller om en bekymringsmelding blir henlagt som grunnløs, all den tid man jo ønsker at terskelen ikke skal være for høy. Dermed synes jeg formuleringen bør forandres og at man ved gjentatte "grunnløse" meldinger (som f.eks. ting som bør løses i et vanlig barnehage/skole-hjem-samarbeid eller der andre instanser er mer aktuelle) heller kan satse litt på informasjon.

Da tenker jeg f.eks. på tilfeller der lærer melder bekymring for at en elev sjelden har gjort ferdig lekser og det ved nærmere ettersyn viser seg at det er tilrettelagt undervisning og lekseplan som skal til og at det har vært riktig av foreldrene å sette ned foten for hvor mange timer man skal tvinge et barn til å slite med noe h*n ikke mestrer på bekostning av fritid andre barn har.

På en side kan det være like greit å få barnevernet til å se på saken, selv om det ikke akkurat lyser "alvorlig omsorgssvikt" av det. De kan få i gang eller få foreldre-skole-samarbeidet på rett kjøl eller de kan gi foreldrene støtte i sin omsorg for eleven. Eller de kan fungere som døråpner slik at eleven får hjelp av PPT. På den annen side er jo barnevernet som regel overbelastet og man kunne muligens ha hatt bedre nytte av at bekymringen sendes rett til PPT fremfor å oppta tid og ressurser hos barnevernet. For ikke å snakke om tiden man sparer eleven for ved å koble inn rett hjelpeinstans med en gang.

Jeg vet i alle fall fra familie som jobber i skoleledelse at det noen ganger kan være greit at barnevernet kommer til skolen og informerer litt om hva man skal se etter, når man bør melde osv. Jeg tror det er mer riktig fremgangsmåte enn å ha "alvorlig" som kriterie i loven. Den eneste konsekvensen jeg ser for meg at dette kriteriet har, siden vi heldigvis ikke refser folk for å ha meldt bekymring, er at saker som burde ha vært sett nærmere på aldri kommer til barnevernet. Og det synes ikke jeg er en konsekvens vi bør ta oss råd til.

__________________
You did in your twenties what you knew how to do. When you knew better, you did better. And you should not be judged for the person that you were, but for the person that you're trying to be and for the woman you are now. -- Maya Angelou
kie er ikke aktiv   Svar med sitat