Vis enkelt innlegg
Gammel 03-02-07, 12:57   #5
Elin
Bør lage seg en tittel selv
 
Elin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Akershus
Innlegg: 6.489
Elin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de flesteElin er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Gambas (eller scampi) al pil pil

Ja, Pil pil er kjempegodt. Men en bitteliten feil er det i beskrivelsen... Den serveres ikke i metallpanne (hvordan skulle det blitt med den høye temperaturen og oljen som denne retten har da den er ferdig?). Gampas pil, pil tilberedes og serveres porsjonsvis i små keramikkpanner/skåler. Disse skålene finner man overalt i Spania (selv i supermarkedet ) og brukes til all slags tapas. Lokket dersom man velger å bruke det under oppvarmingen av oljen, kan godt være av metall.

Erfaringsmessig lages retten best i ovn, og rett før oljen bobler hiver man i gambas'ene, for om de ligger for lenge i pannen krymper de for mye, og blir seige.

__________________
"Eleganse er ikke et privilegium for de som nettopp har trådt ut av ungdommen, men derimot for kvinner som allerede har tatt kontroll over fremtiden sin."
Elin er ikke aktiv   Svar med sitat