Sv: Den store dessert tråden
Vet ikke hva gjestene tar med til dessert, men jeg tenkte å bake Bruce Bogtrotters sjokoladekake utenom. Som litt ekstra kos på kvelden. 
Bruce Bogtrotters sjokoladekake
225 g kokesjokolade (jeg brukte Freia's 70 % kakao)
175 g myknet smør (margarin)
225 g sukker
1 dl mel
6 eggeplommer og -hviter hver for seg
Glasur:
225 g god kokesjokolade
2 1/4 dl kremfløte
* Forvarm ovn 180 grader
* smør kakeform, kle med bakepapir (jeg brukte ikke bakepapir)
* smelt sjokoladen i en ildfast bolle i en kjele med kokende vann eller på lav styrke i mikrobølgeovn
* bland inn smøret til det smelter
* tilsett mel, sukker og lettpiskede eggeplommer
* pisk eggehviten stiv
* ha i halvparten av eggehviten - rør godt
* ha i resten av hviten, rør inn forsiktig
* hell i formen, stekes i ca 35 min (kanskje litt lengre) - det skal være en tynn skorpe øverst og klissete innvendig - skal ikke føles gjennomstekt men deigete
* avkjøles på rist - tas ut av kakeform og fjern evt bakepapir når den er kald
* smelt sjokolade og kremfløte i en ildfast bolle i kjele med kokende vann - rør til det er smeltet og blandet med fløten - avkjøles litt
* snu kaken opp ned og stryk på glasur
__________________
I am a bad girl. Go to my room.
|